• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

25.01.2019

08:04

PAKLENI PLAN! Bakir i Zapad ruše Republiku Srpsku da PRESEKU VEZE SA SRBIJOM I RUSIJOM! DODIK TO NEĆE DOZVOLITI!

Balkan

PAKLENI PLAN! Bakir i Zapad ruše Republiku Srpsku da PRESEKU VEZE SA SRBIJOM I RUSIJOM! DODIK TO NEĆE DOZVOLITI!

Podeli vest

Inicijativa Bakira Izetbegovića i bošnjačke Stranke demokratske akcije (SDA) u BiH za promenu imena Republike Srpske "posredna je poruka nekih zapadnih centara moći rukovodstvu Srpske da ''olabavi'' svoje veze sa Srbijom i Rusijom, prihvati ulazak BiH u NATO i prizna Kosovo"

Kako pi[y Ve;ernje novosti "eventualna promena naziva značila bi mnogo više od pukog preimenovanja jednog od dva konstitutivna entiteta", već bi "izazvalo domino efekat promena Ustava BiH, praktično urušilo Dejtonski sporazum i poništilo sve što su Srbi njime dobili".

- Drugim rečima, promena naziva značila bi kraj RS - ističu Novosti.

List podseća da se ovo dešava samo nekoliko dana posle posete predsednika Rusije Vladimira Putina Beogradu i njegovog susreta s Miloradom Dodikom, bivšim predsednikom RS i aktuelnim predsedavajućim Predsedništva BiH.

SRPSKA PROGLAŠAVA NEZAVISNOST, HRVATI PODRŽALI STAV SRBA, Izetbegović odmah odustao od želje da menja ime RS!

Novosti prenose i zaključke sa sastanka Dodika i lidera svih srpskih stranaka u parlamentima RS i BiH, u kojima se ističe da je ova apelacija SDA Ustavnom sudu BiH "antisrpsko, antiustavno i antidejtonsko delovanje".

- Nikakvo davanje rokova Srpskoj ne dolazi u obzir. Nikakvo uslovljavanje nije moguće. To odbacujemo. Svi ćemo zajedno raditi da zaštitimo na najbolji način RS, njeno ime i status - istakao je Dodik posle sastanka.

RUSIJA ODMAH REAGOVALA NA BAKIROVU PROVOKACIJU! Ambasada Ruske Federacije u BiH traži vanrednu sednicu zbog zahteva SDA da Srpska promeni ime!

Novosti podsećaju da je Bakir Izetbegović, nekadašnji lider SDA i bivši član Predsedništva BiH, ponovio da ne odustaje od zahteva da se u ime entiteta RS unesu i Bošnjaci i Hrvati, i dao rok od šest meseci da se to učini ili će podneti inicijativu Ustavnom sudu BiH.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 5 godina

Ja sam Bosnjak...al ovog covjek mrzim ...najveci lopov u balkanu pored Dodika....i samo se prepucavaju zagovaraju mrznju...a nitko ih nevoli niti hoce sa njima u tal...a sve sto su politicki ispali

miki

pre 5 godina

To Bakire srbine!!!Bravo sto stitis prava tvojih dedova!!!!

Namjesnik

pre 5 godina

Da mi je samo znati zašto je Bošnjacima toliko stalo do Bosne a Srbima, koji su je već više puta imali, samo do Republike Srpske.

Braco

pre 5 godina

Treba da podnesemo zahtjev ustavnom sudu za ukidanje imena Bosne i Hercegovine jer u imenu se ne spominju Srbi i Hrvati pa su tako ugrozeni vitalni interesi Srba i Hrvata.

milemalivuk

pre 5 godina

Zakleti srpski dusmani nemogu da se pomire sa porazima koje dozivljavaju u diplomatiji jer vise nemogu silom da resavaju svoje imperijalisticke planove pa sad preko svojih istorijskih satrapa pokusavaju Srbe da uniste.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija