• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.03.2019

19:03

USTAŠE PONOVO PALILE LUTKU SA LIKOM PUPOVCA I IMITIRALE NAPAD NA VATERPOLISTE! Srbi ruše Plenkovićevu vladu?!

Balkan

USTAŠE PONOVO PALILE LUTKU SA LIKOM PUPOVCA I IMITIRALE NAPAD NA VATERPOLISTE! Srbi ruše Plenkovićevu vladu?!

Podeli vest

Drugi put za nekoliko dana u Kašetlima, kraj Splita, spaljena je lutka sa likom lidera Srba u Hrvatskoj, Milorada Pupovca, s tim da je danas u Starim Kaštelima isto učinjeno i sa lutkom premijera Andreja Plenkovića, a ponovljen je i skeč sa bežanjem srpskog vaterpoliste od splitskih huligana skokom u more na splitskoj Rivi

Sve isto, osim spaljene lutke Plenkovića, viđeno je u nedelju u Kaštel Sućurcu, a kao objašnjenje Kaštelani su rekli da je Pupovac odgovoran za se loše što im se događa u životu, preneo je portal Index.

Ponovljena scena paljenja lutke Pupovca, ovog puta u društvu lutke u liku premijera Plenkovića dogodila se danas nakon što je lider SDS S u intervjuu za zagrebačku N1 tv ukazao na činjenicu da ni jedna stranka, pa ni član vlade nisu reagovali na događaj od nedelje.

- Niko ne treba apriori na prvi pogled da osuđuje da maškare ne smeju da ismeavaju ljude i pribijati ih na stub srama i simbolički spaljivati figure odbrane za tu godinu. Međutim, kada je reč o toj tradiciji, ona se ne usmerava na slabije i drugačije, na manjine, na migrante, na ljude drugačijih nacionalnih i verskih uverenja, već na one koji imaju moć, na biskupe, ministre, strane namesnike, a sedati na rudo onih koji šire mržnju prema pripadnicima drugih nacionalnih ili verskih manjina, to nije karneval - kazao je Pupovac.

(VIDEO) BACALI VATERPOLISTE ZVEZDE U MORE, SPALILI PUPOVCA! Novi ustaški skandal u Kaštelima kod Splita!



Ukazao je da je bacanje srpskog vaterpoliste u more ranje i sad spaljivanje lutke s njegovim likom - govor mržnje.

- Nije kriva gomila i masa, već oni koji mese svest mase - vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na vlast crkvenu, medijsku i druge vlasti - naveo je Pupovac, koji je i predsednik Srpskog narodnog vijeća.

(FOTO/VIDEO) IMA NEŠTO TRULO U DRŽAVI HRVATSKOJ! USTAŠE DOKAZALE DA SU BOLESNE! Ove TRI SCENE sa karnevala kod Splita sve govore, ako je i bilo neke sumnje više nema!



Kasnije, u intrvjuu za Media servis, Pupovac je otišao korak dalje i izjavio da razmišlja da razmišlja o uskraćivanju podrške vladajućoj koaliciji, koju predvode HDZ i premijer Andrej Plenković.

Pupovac je rekao da je kao Dalmatinac duboko povređen spaljivanjem lutke s njegovim likom u Kaštelu, kraj Splita prošlog vikena, ocenivši da je reč o podsticanju na nasilje u atmosferi mržnje koju dozvoljava državni vrh.

 

(VIDEO) U ALBANIJI TRAJE GRAĐANSKI RAT: Posle Hrvatske, predsednik EU parlamenta Tajani, NASTAVIO IZJAVAMA DA ŠOKIRA REGION!



Potvrđujući da razmišlja o izlasku SDS S iz vladajuće koalicije, Pupovac je rekao:

- To je bila reakcija koja je rezultat dužeg i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga za to i to je poruka koju smo morali poslati - rekao je Pupovac.

Inače, jedan Kaštelan je za portal Index postiđeno rekao da je sramota to što se dešava.

(VIDEO) GOLORUKI SRBI OTERALI NATO! Pokušali da nas mobilišu na silu, a onda je naišao Ratko Mladić - 'AJMO MOMCI! RAZLAZ!



- Sramota. Nije bio dovoljan jedan i sva medijska pompa nego oni danas pale još jednog - kazao čitatelj iz Kaštela i dodao da je tužno u kakvom gradu živi.


Index napominje da su im čitaoci javili da je, dok je lutka sa likom Popuvca gorela, okupljena masa odušvljena aplaudirala.

(VIDEO) ŠIPTARI RAZBILI MILA NADOMAK PODGORICE! Pobeda Albanskog foruma i debakl DPS na izborima u Tuzima!

 

(VIDEO) SKANDALOZNI SNIMAK ŠIPTARSKOG SLAVLJA U TUZIMA: Orilo se: UČK, UČK! Vijorile se zastave OVK i Albanije, CRNOGORSKE ZASTAVE - NIGDE!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija