• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnik

10.03.2019

21:04

(VIDEO) POSTROJAVANJE "ČETNIKA" IZAZVALO BES BOŠNJAKA: Pripadnici Ravnogorskog pokreta položili vence na spomenik generalu Mihajloviću!

Balkan

(VIDEO) POSTROJAVANJE "ČETNIKA" IZAZVALO BES BOŠNJAKA: Pripadnici Ravnogorskog pokreta položili vence na spomenik generalu Mihajloviću!

Podeli vest

Ravnogorski pokret Višegrad organizovao je danas u tom gradu parastos i polaganje cveća na spomeniku četničkom generalu Draži Mihailoviću, povodom godišnjice njegovog hapšenja nakon Drugog svetskog rata u okolini Višegrada

Fena navodi da su ranijih godina pripadnici Ravnogorskog pokreta ovakve skupove organizovali 13. marta, a jutrošnje okupljanje otpočelo je tokom dana u 8 sati na Trgu palih boraca u Višegradu.

Sarajevski „Dnevni avaz“ navodi da je ove godine program organizovan tri dana ranije zbog početka pravoslavnog posta.

Foto: printscreen

 

Navodi se da su se uz povike „Bog čuva Srbiju“, „Bog čuva Republiku Srpsku“, u uniformama sa zastavama i kokardama, pripadnici Ravnogorskog pokreta postrojili pred vojvodom Slavkom Aleksićem, gde su, uz upozorenja predstavnika pokreta i Boračke organizacije Višegrad da se ne sme desiti ni najmanji incident, položili cveće na spomenik u centru grada.

Ravnogorci su položili cveće i na spomenike u mestu Undrulje, gde je u akciji OZNA 13. marta 1946. godine Mihailović uhapšen, a njegova pratnja pobijena.

- Kao i svake godine, okupljamo se da odamo spomen i parastos komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini, čoveku koji je svoj život posvetio slobodi srpskog naroda, ali i razvoju demokratije i odbrani otadžbine od fašističkih agresora - kazao je predsednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske Dušan Sladojević.

 

 

Okupljanje ravnogoraca u RS izazvalo je veliko uzbuđenje u vladajućim strankama u Federaciji BiH, pa tako portal „Kliks“ prenosi saopštenje Stranke demokratske akcije koja traži da „Tužilaštvo BiH po službenoj dužnosti odmah preduzme sve korake i pokrene krivične postupke protiv organizatora četničkog okupljanja u Višegradu“.

Navodi se takođe da je Demokratska fronta „pozvala ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića da uhapse pripadnike četničkog pokreta koji su danas u Višegradu eksplicitno pozivali na činjenje novih zločina, ili da im se, ako i pored očiglednih četničko koljačkih namera ne žele da ih privedu, jednostavno pridruže“.

(FOTO) BOŠNJACI PODIGLI SPOMENIK U ČAST POBEDE OSMANLIJA NAD BOSNOM! Potomci turskih robova slave svog okupatora!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vlado

pre 5 godina

Odakle si ovo izbunario: "... ali i razvoju demokratije i odbrani otadžbine od fašističkih agresora..." Draža i demokratija i Draža i borba protiv fašizma? Ma nemoj!

Srbin

pre 5 godina

Bruka, opet buja nacionalizam, i opet ce nas gurnuti u bratoubilacki rat.

Lubo

pre 5 godina

Djeneral Draza u srcu srbinovom . Sikter Balije i komunjare ,...nikada vise nas necete bacati u Drinu i gusiti na Golom otoku ...sikter. S verom u Boga i slobodnu Srbiju i Republiku Srpsku .

DJovan

pre 5 godina

Svaki Srbin, pravi Srbin treba de se pridruzi ovom pokretu, jer da ge nije bilo u drugom svet. rstu ne bi ni Srba bilo, zato nek zivi ravnogorski duh Cica Draze, nek zive Cetnici.

Smrad

pre 5 godina

Nek mi neko kaže kako je ovo drugačije od Blajburga i ustaša

Marcco

pre 5 godina

Nažalost, nama neprijatelji ne trebaju. Taman se nešto pokrene a onda iz neke kolibe, neke šume i sa nekih planina se pojave neki "Srbi" i sve unište što se godinama mukotrpno gradi. Upravo kao to ste rekli, isto što i Blajburg... stvorili smo sami kontratežu i dali materijale da nas pljuju. Što je najgore, ovi nazovi "četnici" se oblače, ponašaju i deluju po slici koju je stvorila komunistička propaganda. Ružna, prljava, bahata i neobrijana stoka. Jednom rečju, budale.

sumadinac neprskani

pre 5 godina

pa vidi sinak ako ti je jedino obrazovanje u vezi ravnogorskog pokreta ono koje si stekao gledajuci partizanske filmove ,onda dzaba da ti se objasnjava .

Miloš Milošević

pre 5 godina

Nepravedno pobijeni četnici na Šabačkom mostu od strane partizanštine moraju biti osvećeni !

Ista priča

pre 5 godina

Tačno tako, da li još neko sa naše strane ima hrabrosti i obraza da prigovori Hrvatima ili Bošnjacima? Okupljanje i divljanje četnika, rehabilitacija Draže, Nedića, Ljotića ... Divljaštvo

Predrag

pre 5 godina

Nebo i zemlja. JVuO nije imala logore za mučenje i ubijanje Jevreja i Srba, nije imala logore za decu itd. Komandant JVuO je odlikovan od strane saveznika... .itd Čitaj

Bosanski balvan

pre 5 godina

Bakir prvo treba da pohapsi vehabije u Maocu i sirom federacije.Ali svako ima svoje i pravo na svoje.Zato Bakire znaj da ce uvek srbi da te lazu i uvek ce da vole djenerala Drazu.Ti volis Bakire KaraMustafu,Ibrahim pasu,svako svoje.

Marcco

pre 5 godina

„Bog čuva Srbiju“, „Bog čuva Republiku Srpsku“... mora da smo mu se debelo zamerili kada nas ovako čuva!

Milojko

pre 5 godina

U Bosni podužu spomenike Turcima Osmanlijama koji su pokorili Bosnu i vekovima klali i uništavali,terali na poturčenje i toga se bolesnici izopačeni ne stide i to im ne smeta,a smeta im Ravnogorski pokret,ZAISTA SRAMNO NEMA ŠTA!!!!

Loznicanin

pre 5 godina

Ovde nista nije sporno. Cuj, uznemirili se potomci ustasa... Zasto onda ne osude Blajburg, Orica, Dudakovica... Da ne govorim o zlocinu u Brodu, nizvodno od Visegrada, koji su pocinili njihovi ocevi i dedovi, koji su bezmalo listom nosili ustasku uniformu.

Nesa

pre 5 godina

Hvala komunistima sto vode racuna o "svojima", o njihovom "opstanku" i "napretku". Sve ce to narod pozlatiti. Hvala i "nasim" medijima na istom. Hvala Vucicevicu na "patriotizmu". Ko vas ne zna...

miroslav moric

pre 5 godina

ziv je draza umro nije.cestitke od trebinja i trebinjaca.

Loznicanin

pre 5 godina

Pomoz Bog, cetnici!!! To se kao nesto bune oni sto su im dedovi klali nase sunarodnike?

milan lala

pre 5 godina

Ne smeta muslimanima u FBiH sto u Maoci vahabije imaju vojni logor i treniraju kako ce ubijati Srbe. Ne smeta im ni to da nikog nisu osudili za uzase ratne zlocine na Srbima u BiH. Nesmeta im ni sto teski ratni zlocinac N. Oric slobodno zivi u FBiH . Ne smeta im ni sto Bakir javno govori da ce unistiti R. Srpsku. Ne smeta im ni sto su ratne zlocince proglasili herojima . E pa muslimani ni nama onda ne smetaju cetnici . A posebno ne D. Miahajlovic koji je odlikovan od predsednika Trumana kao saborac u borbi protiv fasizma . Dok je opste poznato vase veliko ucesce na strani ustasa Pavelica i Hitlera u NOR-u . Sto sejete to cete da pozanjete.

Saradžogla

pre 5 godina

Nikada Čiču nećemo prežaliti!Bio je obaveštajac i lepo je molio svoje srbe da sačekaju jačanje saveznika pa da svi jurnemo na nemce.A nemci zauzeše celu Evropu.A onda prokleti partizan istrči iz šume i ubije nekoliko nemaca i utekne nazad a onda nemci postreljaju celo selo.A Beograd ima spomenik najgorem srbinu koji je kukavički prvo ubio Sofiju pa Ferdinanda što je doprinelo da započne Prvi svetski rat.STRADALO JE MILION I 300 HILJADA SRBA I TOLIKO JE OSAKAĆENO:A naš Čiča Draža spomenik u Beogradu nema?Biće kada Srbijom vlada srbin domaćin.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija