• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.04.2019

16:53

CIPRAS DRŽI RAMU U ŠACI! Evropska budućnost Albanije u grčkim rukama!

Balkan

CIPRAS DRŽI RAMU U ŠACI! Evropska budućnost Albanije u grčkim rukama!

Podeli vest

Grčki premijer Aleksis Cipras tokom sastanka sa njegovim albanskim kolegom Edijem Ramom istakao je da je pitanje prava grčke manjine u Albaniji ključno za grčku podršku u procesu evropskog integrisanja Tirane, prenosi ANA-MPA

Sastanak dvojice premijera je usledio samo nekoliko nedelja nakon što je albanski premijer Edi Rama podneo amandman na zakon o razvoju turizma na obalama Albanije, prema kome bi imovina Grka u obalnom području Himare mogla biti zaplenjena. 

Prema diplomatskim izvorima, dvojica lidera su razgovarali o stavu Evropske unije o imovinskim pravima vezani za grčku manjinu u Albaniji, kao i o albanskom zakonodavstvu koje se odnosi na pitanje samoopredeljenja. 

Cipras je pozdravio prošlonedeljnu odluku albanske vlade o upisu i izdavanju vlasničkog lista građanima koji još uvek nemaju vlasnički list o svom imanju, te istakao važnost primene ove odluke. 

(VIDEO) KO JE BIO "ČOVEK SA 13 IMENA", UBIJEN U PLJAČKI NA AERODROMU U TIRANI?! Ukrao 16 miliona evra, VOZILA ZA PLJAČKU MU STIZALA SA KOSOVA, TAMO RADIO I PLASTIČNE OPERACIJE!

Očekuje se da će nova odluka albanske vlade biti uskoro objavljena u Službenom glasniku Albanije, a kako kažu izvori, Rama je dao uverenje svom grčkom kolegi i obavezao se da će poštovati pravila EU o imovinskim pravima vlasnicima nekretnina koji mogu da obezbede papire vlasništva. 

Prethodno je, tokom izborne kampanje za evropske i lokalne izbore u Grčkoj, povodom prava Grka u Albaniji reagovao i lider grčke opozicije Kirijakos Micotakis koji je rekao da će njegova stranka Nova demokratija, ukoliko pobedi na ovogodišnjim izborima, usloviti evropsku integraciju Albanije pravima grčke manjine koja živi u jugoistočnim delovima ove države. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija