• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

29.05.2019

13:47

(FOTO) KO BRAĆA ROĐENA! Marković u Prištini sa Haradinajem: CRNOGORCI I ALBANCI DA GRADE EVROPSKI MOST!

Balkan

(FOTO) KO BRAĆA ROĐENA! Marković u Prištini sa Haradinajem: CRNOGORCI I ALBANCI DA GRADE EVROPSKI MOST!

Podeli vest

Otvaranju Centra prisustvovali su, pored najviših zvaničnika tzv. Kosova, predstavnici diplomatskog kora i brojni predstavnici Crnogoraca na Kosovu

Razvojni centar Crnogoraca na Kosovu otvoren je danas u Prištini u prisustvu premijera Crne Gore i tzv. Kosova - Duška Markovića i Ramuša Haradinaja, i drugih zvaničnika.

- Crnogorci na Kosovu i Albanci u Crnoj Gori su dva stuba na kojima stoji most saradnje između naših država i zajedno ćemo se truditi da to ne bude nestabilna balkanska ćuprija, već čvrsti evropski most - kazao je Marković na otvaranju, saopštila je crnogorska vlada.

- Centar će biti još jedna snažna karika za jačanje postojećih veza i jačanja ukupne saradnje dve prijateljske države - Crne Gore i Kosova - rekao je Marković koji boravi u zvaničnoj poseti Kosovu.

Dodao je da će Centar doprineti snaženju veza Crnogoraca s matičnom državom i biti mesto okupljanja crnogorske zajednice i negovanja identiteta, kulture, tradicije i njenih vrednosti.

Foto: http://kryeministri-ks.net

Marković je rekao da ga raduje što u razgovorima s predsednikom Vlade Kosova Ramušom Haradinajem i drugim liderima, "ujedno prijateljima Crne Gore sa Kosova", dobija "odlučne poruke da postoji snažna opredeljenost" za dobrosusedsku saradnju i za zajedničke ciljeve dve države - za pripadnosti evropskim i evroatlantskim strukturama.

MILOGORSKI PREMIJER U ZAGRLJAJU KRVNIKA HARADINAJA! Marković u Prištini samo dan posle UPADA ROSU NA SEVER KOSMETA!

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači je rekao da će Kosovo i Crna Gora uvek biti prijateljske zemlje, a predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji je istakao da Crnogorci na Kosovu treba da se osećaju kao da su u Crnoj Gori.

Predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova Slobodan Vujačić je rekao da će Razvojni centar biti kuća svih Crnogoraca sa Kosova i pozvao Vladu Crne Gore da pojača ekonomsko prisustvo na Kosovu. Otvaranju Centra prisustvovali su, pored najviših zvaničnika Kosova i predstavnici diplomatskog kora i Crnogoraca na Kosovu.

Posetu Kosovu crnogorski premijer nastavlja sastankom s Haradinajem, posle kojeg će imati konferenciju za novinare. Predsednik Vlade Crne Gore prisustvovaće i otvaranju poslednje deconica auto-puta "Arben Džaferi" od Prištine do granice Severne Makedonije, u General Jankoviću.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rade

pre 4 godine

Dje si junacino ki sto sam i sam?A kakva smo go... to samo mi znamo.

flamantes

pre 4 godine

Pa kad možete vi u Podgoricu otvarati ''Srpsku kuću'', što ne mogu Crnogorci u Prištinu otvoriti crnogorsku?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija