• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.06.2019

19:51

(FOTO/VIDEO) DODIK U POSETI BELORUSIJI! Predsedavajući Predsedništva BiH se sastao sa Lukašenkom!

Balkan

(FOTO/VIDEO) DODIK U POSETI BELORUSIJI! Predsedavajući Predsedništva BiH se sastao sa Lukašenkom!

Podeli vest

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom

Lukašenko je rekao da dve zemlje mogu da imaju mnogo razvijenije odnose, objavila je beloruska agencija Belta.

Foto: Tanjug


- Žalosno je što se retko sastajemo, ali je dobro da smo se konačno sreli, i to u pravo vreme", naglasio je Lukašenko - podsetivši da se poslednji put sa Dodikom sastao pre 19 godina u Izraelu.

Dodik je izjavio da ceni napore Lukašenka koji čini sve da Belorusija bude stabilna i prosperitetna zemlja. 

Na sastanku s novinarima, Dodik je rekao da je s Lukašenkom razgovarao o bilateralnoj saradnji, posebno u oblasti novih tehnologija, a fokus je bio i na političkim pitanjima, prenosi Srna.

DODIK PONOVO IZABRAN ZA LIDERA SNSD: Traži se da odustanemo od svog identiteta, to nikada nećemo dozvoliti!

- Zajedničko mišljenje je da je najvažnija stabilnost - naglasio je Dodik.

Dodik je prethodno razgovarao sa premijerom Belorusije Sergejem Rumasom o saradnji dve zemlje, a imao je sastanak i sa potpredsednikom beloruske vlade Igorom Lišenkom.

Dodik i Rumas su ocenili da je potrebno unaprediti saradnju BiH i Belorusije, te da za to postoje sve pretpostavke, prenosi RTRS.

LINTA: Nevino osuđeni u Hrvatskoj da služe kazne u Srbiji!

Posebno su naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Belorusije gde se otvaraju mogućnosti za uspešnu saradnju na obostranu korist.

Foto: Tanjug

Sastanku su premijerom Bjelorusije prisustvovali su i savetnici hrvatskog i bošnjačkog člana Predsedništva BiH Damir Džanko i Slaven Kovačević.

Foto: Tanjug


Dodik je danas započeo trodnevnu posetu Belorusiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija