• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/večernje novosti

04.07.2019

22:48

TEŽAK SKANDAL U BOSNI: Pravoslavni sveštenk uhapšen u PRODAJI DVA KILOGRAMA EKSPLOZIVA!

Balkan

TEŽAK SKANDAL U BOSNI: Pravoslavni sveštenk uhapšen u PRODAJI DVA KILOGRAMA EKSPLOZIVA!

Podeli vest

Pravoslavni sveštenik Bojan Glišić (38) iz Dabrobosanske mitropolije, uhapšen u BiH u akciji "Lotika" sa dva kilograma različitog eksploziva. Oružje dao prikrivenim policajcima. Neko vreme je bio praćen

U pretresu objekata koje je koristio, policija je pronašla i zaplenila oko dva kilograma različitog eksploziva, kao i druga eksplozivna sredstva.

Kako saznaju "Novosti", pop Glišić je uhapšen nakon što je prikrivenim istražiocima MUP RS prodao eksploziv! Da šok bude još veći, Glišić je na primopredaju poveo i svoju decu, koju je koristio kao paravan za nelegalne poslove. Inače, Glišić je oženjen i ima troje dece.

- Istražitelji su određeno vreme pratili sveštenika, jer su imali informacije da se bavi nedozvoljenom trgovinom oružjem i eksplozivom, koje je uglavnom prodavao na području Federacije BiH. Razlog tome verovatno leži u činjenici da je dugo službovao u Zenici, pre nego što je prebačen u crkvu u Borikama kod Rogatice - kaže izvor blizak istrazi.

Nakon prikupljanja dokaza, isplanirana je akcija "Lotika" u okviru koje su prikriveni istražioci MUP RS uspeli da stupe u kontakt sa sveštenikom Glišićem, glumeći zainteresovane kupce. Dogovorili su se o kupoprodaji, a onda su se sastali na unapred ugovorenoj lokaciji. Čim je istražiocima prodao eksploziv, svešteniku su stavljene lisice na ruke.

- Mimo činjenice da je svešteno lice švercovalo eksplozivom istražitelje je još više šokiralo to što je Glišić na primopredaju došao sa decom, koju je vozio u istom automobilu sa smrtonosnim napravama - kaže izvor blizak istrazi.

Mirna Miljanović, portaparol MUP RS, kaže da su akciju "Lotika" sproveli inspektori Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom u Sarajevu.

- Akcija je usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi nedozvoljenom proizvodnjom i prometom minsko-eksplozivnim sredstava, kao i vatrenog oružja. Tokom dana izvršeni su pretresi na dve lokacije u Rogatici i jednoj u Višegradu i slobode je lišen B. G. - rekla je Miljanovićeva.

Ona kaže da se osumnjičenom na teret stavlja da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

- U pretresima su pronađena i zaplenjena dva kilograma različitog eksploziva, više komada inicijalnih kapisli, rasprskavajuća mina usmerenog dejstva, takozvani MRUD, više municije različitog kalibra, više SIM kartica i mobilnih telefona - ističe Miljanovićeva.

Ona pojašnjava da je osumnjičeni sproveden na kriminalističku obradu nakon koje će biti predat u nadležnost Tužilaštva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroslav moric

pre 4 godine

laz laz laz.ponovi laz 100 puta posace istina.pravda za zenicanina u mantiji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija