• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.07.2019

20:07

(FOTO) TEŠKA BORBA SA POŽARIMA NA OMILJENOM TURISTIČKOM OSTRVU EVIJA! Vatrogascima stiže pojačanje!

Balkan

(FOTO) TEŠKA BORBA SA POŽARIMA NA OMILJENOM TURISTIČKOM OSTRVU EVIJA! Vatrogascima stiže pojačanje!

Podeli vest

Grčke vlasti poslale su pojačanja vatrogascima koji se bore protiv četiri požara na grčkom ostrvu Evia zbog kojih je najmanje pet sela evakuisano

Vatrogasci su u to područje poslali desetine ljudi kao pojačanje, kao i dodatni avion za gašenje požara, a više od 330 vatrogasaca, uz pomoć osam aviona sa vodom, devet helikoptera i više od 100 vozila, pokušavaju da stave požare pod kontrolu u centralnom delu Evije, prenosi AP.
 

Foto: Tanjug

Zbog požara grčke vlasti saopštile su da su aktivirale satelitski program "Copernicus", službe za vanredne situacije EU za mapiranje pogođenih područja.

Foto: Tanjug

Prvi od požara izbio je u četvrtak popodne u Manikiji, na poljoprivrednom zemljištu, dok su druga dva počela istovremeno neposredno pre ponoći u četvrtak. Vatrogasna služba je saopštila da je i četvrti šumski požar izbio u istom području danas popodne.

(VIDEO/FOTO) GRČKA U PLAMENU, TURISTI U PANICI! Besne požari na ostrvu, naređena EVAKUACIJA!

Ovi požari su doveli do evakuacije pet naseljenih mesta na ostrvu, kao preventivne mere.

Foto: Tanjug

Ranije danas Vatrogasna služba saopštila je da je uhapšen 64-godišnji muškarac zbog sumnje da je prouzrokovao prvi požar time što je pokušao da zapali osušeni korov u blizini svoje kuće.

Foto: Tanjug

Spaljivanje suvih korova i druge slične aktivnosti na otvorenom, kao što je paljenje logorskih vatri, zabranjeno je u Grčkoj od maja do oktobra kao deo mera u prevenciji šumskih požara, navodi agencija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija