• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

08.07.2019

22:33

OVOG SE TREBALO SETITI! POJEDU, POPIJU, POZOVU POLICIJU I ODU, A NE PLATE RAČUN, grupa Nemaca pljačka hrvatske restorane na Jadranu!

Balkan

OVOG SE TREBALO SETITI! POJEDU, POPIJU, POZOVU POLICIJU I ODU, A NE PLATE RAČUN, grupa Nemaca pljačka hrvatske restorane na Jadranu!

Podeli vest

Grupa nemačkih turista u jednom splitskom restoranu je naručila večeru za njih 11, a kad im je na kraju konobar doneo račun, rekli su da će platiti samo pola iznosa, kaže konobar. U suprotnom, zapretili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocena na Trip advajzoru

Račun za meso, ribu, vino i druga pića za njih 11 iznosio je 4527,80 kuna (oko 612 evra). Bili su to mlađi gosti, većinom 30-godišnjaci, koji se za vreme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu. Radilo se, dakle, o pokušaju ucene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocenama na sajtu Trip advajzor pa bi 11 negativnih ocena poprilično uticalo na promet ovog restorana.

Kako je vlasnik restorana ispričao za medije, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke, ali nije im padalo na pamet da se sami na bilo kakav način obračunaju s ucenjivačima, već su pozvali policiju da to reši. I tada su pogrešili, zaključio je. Naime, policija je, kako tvrdi, uzela podatke samo jednog gosta pa ih pustila da odu, a osoblju restorana su predložili da ako žele, pokrenu privatnu tužbu.

Tako su u splitskom restoranu nahranili 11 Nemaca a da za to nisu dobili ništa, a na izdati račun će morati da plate PDV državi iako nisu uspeli da ga naplate, pa čak ni tu polovinu iznosa koju su im ucenjivači na početku bili ponudili.

Ugostitelj se obratio advokatima, ali je dobio odgovor da će vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije napravila zapisnik.

- Eto, opljačkali su nas, stoga želimo da se za ovaj problem čuje jer ne verujemo ni da smo mi jedini lokal koji su posetili i prevarili, niti mislimo da je ovo jedina ekipa koja se časti na račun pretnji objavama na Trip Advisoru i sličnim internet platformama - zaključio je vlasnik restorana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Vi ste EuRopska unija pa im ne smijete naplacivati ice i pice. Sta ste trazili to ste i dobili.

Darko

pre 4 godine

Hahahaha...Pa dosta smo mi njih hvatali i zezali na nase balkanske fore svih ovih godina..Namazali se i oni,ali smo ih mi namazali kao sto rekoh svih ovih godina pa sad vracaju dugove.Nisu oni sami sposobni tako nesto da smisle

Izbori 2024

Vesti

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!
c

Čovek bez obraza, srama i stida! Evo ko je Srbin koji je je glasao za prijem samozvanog Kosova u SE!

Potpredsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Snježana Novaković Bursać, članica delegacije BiH iz Republike Srpske, oglasila se za RT Balkan iz Strazbura i ocenila da je, po njenom mišljenju, "stav Saše Magazinovića po pitanju glasanja o prijemu tzv. Kosova neprikladan, imajući na umu da vrlo verovatno zna koliko je to pitanje važno i uznemirujuće za srpski narod u celini".

16.04.2024

22:32

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija