• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

19.07.2019

08:09

(FOTO) KRALJICA TUZLANSKE MAFIJE PALA NA SRPSKOJ GRANICI! Revolverašica Marga kontrolisala tržište SEKSA I DROGE!

Balkan

(FOTO) KRALJICA TUZLANSKE MAFIJE PALA NA SRPSKOJ GRANICI! Revolverašica Marga kontrolisala tržište SEKSA I DROGE!

Podeli vest

Posle bekstva iz zatvora, Margareta Hadžić Marga pokušala da prebegne iz Bosne i Hercegovine. Za njom bila raspisana poternica jer se nije vratila na izdržavanje kazne

Margareta Hadžić Marga (55), nezvanična "kraljica tuzlanske mafije", za kojom se tragalo zbog bekstva iz zatvora, uhapšena je u četvrtak na granici sa Srbijom. Ona je uhapšena kada je pokušala da pobegne iz BiH, i to na osnovu poternice koja je za njom raspisana, nakon što je nedavno puštena na vikend iz zatvora u koji se više nije vratila i gde je izdržavala trogodišnju kaznu na koju je osuđena kao organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom narkotika.

"Frizerke"

Marga je 2016. osuđena na tri godine zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja se bavila prodajom kokaina. Grupu su činile još i Ružica Babić (39) i Almir Hamza (42), koji su osuđeni na po dve godine zatvora, a optužnicom je bila obuhvaćena i Maida Kurtalić. Na suđenju se moglo čuti da je Marga pod plaštom komzetičkog salona okupljala "žensku bandu" za dilovanje droge.

Posle hapšenja, Marga je zadržana u pritvoru u Srbiji i biće pokrenut postupak njene ekstradicije. Reč je o ženi sa bogatim kriminalnim dosijeom, koja je više puta osuđivana na višegodišnje zatvorske kazne, zbog čega je u medijima i prozvana "kraljicom tuzlanske mafije".

Osuđena je na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva policajaca MUP Tuzlanskog kantona Mladena Divkovića i Dražena Vujanovića, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima. Policajce je ranila u aprilu 2012. hicima iz pištolja, kada su, po nalogu suda, došli da pretresu njenu kuće. U razmeni vatre s policijom i sama je ranjena u ruku. Pored toga, Marga se dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, a 2003. je osuđena i zbog lažnog svedočenja.

U sukobu sa zetom

Margareta Hadžić svojevremno je bila u otvorenom sukobu sa svojim zetom Mersedom Hadžićem zvanim Mirso Švicarac, jednim od navodnih vođa tuzlanskog podzemlja. Kada joj je 2010. godine zapaljen automobil, njega je indirektno označila kao jedinog neprijatelja.

Bila je akter nekoliko pucnjava, a našla se i u središtu seksualne afere koja je pre desetak godina potresala Pravni fakultet u Tuzli. Više studentkinja tada je svedočilo da su, u zamenu za prolazne ocene, imale seksualne odnose s pojedinim profesorima. Neke su tvrdile da su ispitna pitanja kupovale za 1.000 i 2.000 maraka, a kao posrednik u kupovini i podvođenju sumnjičila se Marga. Poznata je i kao glavni svedok u postupku protiv zločinačke organizacije Ferida Okića, koji je osuđen na 26 godina zatvora zbog reketiranja, iznuda, prevara, trgovine drogom, pucnjava, pretnji i navođenje na prostituciju. O njenim vezama sa tuzlanskim podzemljem, ali i pravosuđem i policijom, svojevremeno je javno progovorila i njena ćerka Jelena.

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija