• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

23.07.2019

15:14 >> 15:47

MAKEDONCI, DŽABA STE SE "UVLAČILI GRCIMA I MENJALI IME DRŽAVE"! Micotakis najavio pritisak na Skoplje i PROMOCIJU "GRČKE MAKEDONIJE"

Balkan

MAKEDONCI, DŽABA STE SE "UVLAČILI GRCIMA I MENJALI IME DRŽAVE"! Micotakis najavio pritisak na Skoplje i PROMOCIJU "GRČKE MAKEDONIJE"

Podeli vest

Grčki premijer Kirjakos Micotakis rekao je da će proces integracije Severne Makedonije u EU i podrška brendu „Makedonija" biti dve alatke koje će grčka Vlada koristiti kako bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe

- Sa ove govornice sam izjavio da je Prespanski sporazum loš i štetan. Ali isto tako sam rekao i da, kad sporazum jednom bude ratifikovan, ne može se menjati jednostrano. Neophodno je da se borimo da ublažimo negativne posledice, tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija - poručio je Micotakis.

Grčki premijer je, tokom skupštinske debate o programu nove Vlade, naveo da će, podržavajući makedonske proizvode, sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati „autentičnu grčku Makedoniju", prenosi portal „A1on" iz Severne Makedonije.

Micotakis je dodao i da on nije promenio stav o Prespanskom sporazumu, te da će se od sada poštovati principi doslednosti između predizbornih govora i postizbornih dela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sandra

pre 4 godine

Evropska Unija će se reorganizovati a jedna od novina je i da za neke odluke neće trebati konsenzus već samo većina glasova država članica. Tako da pretnje Grčke u vezi Severne Makedonije neće moći da se ostvare. Ta novina će se uvest i zbog Kosova jer posle sporazuma sa Srbijom Kosovo će aplicirati za članstvo u EU. Ono nikada ne bi moglo biti član EU kada bi važilo sadašnje pravilo konsenzusa, a pošto Kosovo ne priznaje 5 evrpskih država, a ne bi ni Srbija pristala na to, onda će biti doneta odluka glasovima većine.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija