• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.07.2019

21:42

IPSOS: KOLINDA GUBI POVERENJE HRVATA!

Balkan

IPSOS: KOLINDA GUBI POVERENJE HRVATA!

Podeli vest

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izgubila je poverenje većine građana te zemlje, pokazuje poslednje istraživanje agencije Ipsos

Kako se navodi u istraživanju koje je prenela Nova TV, hrvatsku predsednicu ne podržava 52 odsto ispitanika, 42 odsto je podržava, dok šest procenata ispitanih građana nije želelo da se izjasni.

U ovom trenutku Kolinda Grabar Kitarović može da računa samo na većinsku podršku birača HDZ, tačnije njih 81 odsto. Ovo je najlošiji rejting predsednice od oktobra 2017, navodi portal Indeks.

Kolindin prethodnik Ivo Josipović za svoj rad u isto vreme svog mandata 2014. godine, imao veću podršku. Ivu Josipovića tada je podržavalo 59 odsto, a nije ga podržavalo 34 procenta ispitanih, navodi Indeks. 


Kolinda Grabar Kitarović je, međutim, i dalje ubedljivo prva na listi najpopularnijih političara, ali i tu procenti opadaju, navodi Indeks. Kada je u pitanju popularnost hrvatskih političara, nju podržava 54 odsto, a ne podržava 40 odsto ispitanih. 

TEŠKA BLAMAŽA HRVATSKE VOJSKE! Zbog njihove BUDALAŠTINE hitno je reagovao NATO!

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je drugi na listi najpopularnijih političara, ali daleko ispod predsednice. Njegov rad podržava 36 odsto, a ne podržava njih 57 odsto. 

Mislav Kolakušić, koji je bio najveće iznenađenje izbora za Evropski parlament (EP) u Hrvatskoj, kada je kao nosilac nezavisne liste osvojio jedan mandat u EP, treći je na listi najpopularnijih političara. Prema istraživanju Ipsosa, on može da računa na 32 odsto podrške ispitanika, dok se 36 procenata izjasnilo da ga ne podržava.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija