• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

28.07.2019

12:22

STRAVIČNO NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI! Jake kiše padaju u Sloveniji i Hrvatskoj, munja ubila muškarca, grad veličine jajeta...

Balkan

STRAVIČNO NEVREME SE PRIBLIŽAVA SRBIJI! Jake kiše padaju u Sloveniji i Hrvatskoj, munja ubila muškarca, grad veličine jajeta...

Podeli vest

Jake kiše su već počele da padaju u Sloveniji i Hrvatskoj, a nevreme se približava i Srbiji. Preti i opasnost od grada, a on je juče napravio haos u Austriji

RHMZ upozorava da se posle veoma toplog dana sa temperaturom od 35 stepeni, tokom večeri i noći očekuje lokalna pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji ce ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom.

Nevreme se očekuje uglavnom u jugozapadnim, juznim i istocnim krajevima, saopštio je RHMZ.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo svežije, od sredine dana mestimicno sa pljuskovima i grmljavinom. 


Kako javlja slovenačka meteorološka stranica Neurje, u Vildonu, nedaleko od austrijskog Graca, zabeležen je jak grad, a s neba su padali ogromni komadi leda prečnika oko sedam centimetara.

 

 

U pojedinim delovima Hrvatske, naročito u Istri i Kvarneru, izdato je crveno upozorenje o potencijalno opasnom vremenu.

U Srbiji se tokom vikenda očekuju visoke temperature i do 36 stepeni zbog čega je na snazi narandžasti meteoalarm.

U nedelju se očekuje pad temperature i promena vremena praćena lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a u pojedinim krajevima i gradom.

U nevremenu koje je zahvatilo područje Kopra u Sloveniji poginuo je 71-godišnji muškarac, preneli su danas mediji. 

Kako javlja portal 24ur.com, u mestu Boninih u opštini Kopar munja je pogodila 71-godišnjaka. Pokušali su da ga ožive, ali muškarcu nažalost nije bilo spasa.

Iz lokalne policije izvestili su kako je udar munje bio vidljiv na telu muškarca kao i na obližnjem drvetu.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija