• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

05.08.2019

18:47

DOŠLI NA ODMOR, A ZAVRŠILI POD VODOM! Tragičan kraj potrage na Savi, dva muškarca potonula zajedno sa čamcem!

Balkan

DOŠLI NA ODMOR, A ZAVRŠILI POD VODOM! Tragičan kraj potrage na Savi, dva muškarca potonula zajedno sa čamcem!

Podeli vest

Tela Cvike Simića (56) i Ljube Mićića (56) iz Bijeljine, koji su u subotu nestali kada je potonuo njihov čamac, pronađena su u ponedeljak u reci Savi

Tela su iz reke izvučena u jutarnjim časovima ispod mosta na Rači, odnosno nizvodno kod skele u Jameni, nakon što ih je voda izbacila na površinu.

U PU Bijeljina saznajemo da je jedan ribar kod mosta na Rači u vodi uočio leš, što je odmah i prijavio. Svojim čamcem je pratio telo sve do dolaska pripadnika Granične policije BiH koji su ga izvukli iz vode. Identifikacijom je utvrđeno da je reč o Ljubi Mićiću. Nešto kasnije kod skele u Jameni, uočeno je i drugo telo i identifikacijom je takođe potvrđeno da se radi o Cviki Simiću. U oba slučaja kriminalistička policija je izvršila uviđaj i tela su prevezena na patologiju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Simić i Mićić nestali su u subotu 15.20 kada je, pod nerazjašnjenim okolnostima, došlo do prevrtanja njihovog čamca koji je potonuo u Savu.

Dramatičnu borbu za život s obale je gledao ribolovac Rajo Knežević, koji je u neverici ispričao da ništa nije mogao da učini kako bi ih spasao.

UZBUNA NA SAVI! U toku potraga za dvojicom muškaraca, SUMNJA SE DA SU SE UTOPILI!

- Bili su nekih 300 metara udaljeni od mene. U jednom trenutku čamac je počeo da se vrti ukrug. Okrenuo se tri-četiri puta i potonuo. Ne mogu da shvatim šta se dogodilo - ispričao je Knežević.

On kaže da je delovalo kao da je penta prevagnula i povukla jednu stranu čamca ka dnu.

- Dva puta sam ih čuo kako dozivaju pomoć, a onda su nestali pod vodom. Ništa nisam mogao učiniti, jer nemam čamac, niti znam da plivam. Ubrzo su došli neki momci s čamcem i zaranjali su i tražili ih, ali ništa nisu pronašli - kaže Knežević.

Za telima su dva dana tragali ronioci kluba "Panteri", Civilna zaštita, Granična policija BiH sa čamcima, te pripadnici bijeljinske Žandarmerije, a korišćen je i sonar.

Cviko Simić i Ljubo Mićić radili su u Austriji i obojica su došla na odmor u rodnu Bijeljinu. Ljubo je inače blizak rođak gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

- Obojica su iz mog rodnog sela Gradac i s obojicom sa bio u familijarnim, rodbinskim vezama - rekao je Mićić, navodeći da je cela porodica u šoku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija