• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.08.2019

13:32

IZETBEGOVIĆ SE ŠLIHTA PREDSEDNIKU RS: Besmisleno je da opozicija Dodika zove izdajnikom!

Balkan

IZETBEGOVIĆ SE ŠLIHTA PREDSEDNIKU RS: Besmisleno je da opozicija Dodika zove izdajnikom!

Podeli vest

Predsednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je danas da je nedavno postignut Sporazum sa liderima SNSD Miloradom Dodikom i HDZ Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcionisanju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga da Dodika naziva izdajnikom

- Pa ta opozicija je izradila današnji plan za ANP, jer su još formalno u vlasti. Dodik ga samo može prihvatiti kao takvog ili umanjenog, odnosno redukovanog. Tako da je besmisleno da ga oni nazivaju izdajnikom - rekao je Izetbegović, prenosi Klix.

Kako se navodi, javnost najviše zanima šta je dogovor s Dodikom u vezi s NATO putem BiH, a Izetbegović kaže da ne postoje ni pobednik ni gubitnik i da je pronađena sredina. 

- Članom 3 sporazuma smo definisali da će se raditi prema Ustavu i zakonu i ranijim odlukama Predsedništva BiH i tu je stvar sasvim jasna. BiH je u MAP-u. I kazali smo da će biti dostavljani planovi u Brisel. Dalje je sada na ostalima koji treba da izrade te planove. Mislim da bi trebalo da se radi na kompromisima, trebalo bi da se rade redukovani planovi, prihvatljivi za sve strane, ali i za sam NATO. Svako dalje detaljisanje će zakovati stvari - kazao je Izetbegović.

EU POZDRAVILA SPORAZUM LIDERA U BiH: Nastavite sa formiranjem vlasti i reformama!

 

Izetbegović je rekao da je sa bošnjačkim članom Predsedništva razgovarao sa američkim ambasadorom u vezi s ANP-om.

- Šefik Džaferovićč i ja smo razgovarali s američkim ambasadorom o ANP-u, o onome što im nije bilo jasno. Ja sam im dao objašnjenje koje sam i sada kazao i oni su zadovoljni i naravno da insistiraju na ANP-u - istakao je Izetbegović i dodao da će tek biti pokrenuti pregovori za formiranje Vlade FBiH.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MD

pre 4 godine

To znaci da nas je Mile Dodik opet prevario. Zarad vlasti spreman je da izda i Srpsku i Srbiju . Tuzno ali istinito ,vreme ce pokazat da je tako.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija