• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.08.2019

17:37

SAD SU SE SETILI! Ustaše vraćaju spomenik Nikole Tesle koji su minirali 1992. godine na trgu koji je nekad nosio njegovo ime!

Balkan

SAD SU SE SETILI! Ustaše vraćaju spomenik Nikole Tesle koji su minirali 1992. godine na trgu koji je nekad nosio njegovo ime!

Podeli vest

Gradonačelnik Gospića, Karlo Starčević, najavio je vraćanje spomenika Nikole Tesle u taj grad, ali na trgu ispred Kulturno informativnog centra, koji bi mogao da ponese ime ovog u svetu poznatog srpskog naučnika

Spomenik Nikole Tesle, kojeg svojataju i Hrvati, rad je vajara Frana Kršinića. 

Spomenik izliven u bronzi poput onog postavljenih koji postoje u Beogradu i uz slapove Nijagare, nekada je bio postavljen na centralnom gradskom trgu u Gospiću, koji se više ne zove po svetski poznatom naučniku.

SRBIJO, PREKO OVOG NE SMEŠ PREĆI! HRVATI BI ARAPIMA DA PREDSTAVE TESLU KAO SVOG - Baš ih briga što su mu minirali spomenik i srušili kuću ZATO ŠTO JE SRBIN!

Biće, najavljeno je, postavljen na novom trgu ispred Kulturno-informativnog centra, a i sam bi trg mogao poneti ime Nikole Tesle, preneo je hrvatski tportal. 

Kršinićev spomenik u Gospiću miniran je i oštećen 16. februara 1992.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sudija

pre 4 godine

Tesla bi se prevrtao svaki dan u grobu kada bi morao da pripadne hrvatima.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija