• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna/Oslobođenje

16.08.2019

11:28

DODIK ODLUČNO BRANI INTERESE SRBA U BOSNI! Nema američkog uplitanje u unutrašnja pitanja BiH!

Balkan

DODIK ODLUČNO BRANI INTERESE SRBA U BOSNI! Nema američkog uplitanje u unutrašnja pitanja BiH!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da odbija bilo kakvo uplitanje Amerikanaca u unutrašnja pitanja BiH. Dodik je naglasio da energično odbija svaku vrstu posredovanja bilo koga iz međunarodne zajednice, uključujući i SAD, u vezi sa održavanjem sednica Predsedništva BiH ili sa radom neke druge institucije

 

- Jutros su Amerikanci pokušali da iskoordiniraju tri kabineta članova Predsedništva BiH da nešto urade, ali ja nisam dozvolio svojim savetnicima da učestvuju u tome jer, ponavljam, BiH je sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda, a ne od američke Ambasade - rekao je Dodik novinarima na Jahorini.                                                                                                                
Dodik, koji je i lider SNSD-a, ponovio je da su stranci devastirali BiH svojim uplitanjem, da su razrušili ustavni poredak u BiH, a grubim političkim nasiljem visoki predstavnici promenili Dejtonski sporazum i Ustav BiH što, kako je rekao, traži nove odgovore, koji će uslediti vrlo brzo.

On je potvrdio da je sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim danas na Jahorini razgovarao o aktuelnim političkim temama, bez ikakve mistifikacije.

DODIK: Sporazum sa pobednicima iz Federacije BIH u najboljem interesu Republike Srpske, UVEK ĆEMO SE PROTIVITI ULASKU U NATO!

- Potrebno je, prema stavu Ruske Federacije, formirati što pre vlast u BiH, što je nesumnjivo. Oni se boje da BiH ne uđe u još ozbiljniju krizu - rekao je Dodik.

Dodik smatra da je došlo do kulminacije problema, koji su sada vidljivi i koji su vezani za pokušaje određenih struktura da Srbima uskrate pravo da budu legitimno predstavljeni na nivou BiH. Upravo inicijatori tih ideja sami ruše BiH, na šta, kako je rekao, srpska strana ima spreman odgovor.

Pored susreta na Jahorini sa ambasadorom Rusije u BiH Petrom Ivancovom, kako Oslobođenje nezvanično saznaje i prenosi, Dodik se u svojoj vili juče sastao i sa šefom Delegacije EU u BiH Larsom-Gunnarom Wigemarkom. Razgovor Wigemarka i Dodika trajao je oko dva sata, a teme sastanka nisu poznate. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija