• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

07.09.2019

22:30

SKANDALOZNE PRETNJE AMERIČKOG SENATORA U PODGORICI: Srbi u Crnoj Gori su neprijatelji SAD!

Balkan

SKANDALOZNE PRETNJE AMERIČKOG SENATORA U PODGORICI: Srbi u Crnoj Gori su neprijatelji SAD!

Podeli vest

Snage koje su podrivale put Crne Gore u NATO moraju biti poražene na parlamentarnim izborima 2020. godine, jer one rade i protiv nas. Važno je da ih porazimo ovde, poručio u Podgorici Lindzi Grem

Srbi u Crnoj Gori su neprijatelji SAD jer su podrivali Podgoricu na putu u NATO pakt i samim tim su radili protiv interesa Vašingtona!

 

Poligon protiv Srbije

Milo pretvara Crnu Goru u poligon za borbu protiv Srbije... O tome ko će pobeđivati na izborima trebalo bi valjda da odlučuju građani Crne Gore, a ne američka administracija
Milun Zogović, poslanik DF


Ovo je poruka američkog senatora Lindzija Grema, koji je usred Podgorice istakao da je glavni cilj Amerike da opoziciju u Crnoj Gori po svaku cenu spreči da pobedi na parlamentarnim izborima 2020. godine. Grem naglašava da ukoliko ti izbori 'dobro prođu', odnosno prosrpska opozicija izgubi na njima, to će biti signal da je u Crnoj Gori čvrsto uspostavljena demokratija!?!

Foto: Informer DN


'Američka kolonija'
Prema njegovim rečima, snage koje su podrivale put Crne Gore u NATO moraju biti poražene na izborima.


- Naredni izbori biće veliki test za Crnu Goru, svet će ih sa pažnjom pratiti. Ako dobro prođu, to će biti signal za EU i SAD da je u Crnoj Gori čvrsto uspostavljena demokratija. Snage koje žele da podrivaju napredak Crne Gore na njenom putu ka demokratiji i koje su podrivale napore na njenom putu ka NATO, takođe su snage koje rade protiv Amerike. Važno je da ih porazimo ovde, ne samo zbog budućnosti Crne Gore već i zbog budućnosti celokupnog regiona - rekao je Grem, očigledno aludirajući na Srbe i opoziciju, koji su se oštro protivili ulasku Crne Gore u zapadnu vojnu alijansu.

Moj ugao

VLADIMIR DOBRIČANIN
UJEDINJENJA CRNA GORA
Crna Gora nema svoju politiku. To je servilna politika kojom se ruši dostojanstvo građana i demokratije. A baš tu demokratiju pominju u svojim izjavama senatori, bolje reći 'diktiraju' tu politiku.

Komentarišući ovu otvorenu pretnju američkog zvaničnika, poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović kaže da bi možda neko i pomislio da Crna Gora nije američka kolonija da nije ovakvih 'idiotskih poruka'.


- Kako su krenuli, nije isključeno da će nam u narednom periodu američka administracija propisivati i režim ishrane... Ova poruka jeste eksplicitna zabrana slobode mišljenja, političkog stava i uverenja. Zvanična politika Crne Gore mora se povinovati isključivo interesima SAD i njihovim imperijalističkim pretenzijama. Ovo je ujedno i odgovor na pitanje zbog čega Đukanovićev kriminalni režim opstaje... - podvlači Zogović, dodajući da je Milu dozvoljeno da radi šta hoće na unutrašnjem planu sve dok god slepo sledi američke instrukcije.


- Milo pretvara Crnu Goru u poligon za borbu protiv Srbije i srpskih interesa... A o tome ko će pobeđivati na izborima trebalo bi valjda da odlučuju građani Crne Gore, a ne američka administracija. Ako je već tako kako kaže senator, neka nam onda imenuju gubernatora, pa da ukinemo izbore - rezigniran je Zogović.

Činjenice

Ko je Lindzi Grem

* Republikanac i viši senator SAD iz Južne Karoline od 2003.
* Od ove godine predsedava Odborom Senata za pravosuđe
* Od 1982. do 1988. služio je u Vazduhoplovstvu SAD
* Nagrađen je ordenom Bronzana zvezda 2014. godine
* Pre političke karijere radio u privatnoj advokatskoj kancelariji

Podgorica da reaguje
Istoričar i analitičar Nemanja Starović, na drugoj strani, kaže da se senator Grem direktno meša u unutrašnju politiku Crne Gore, na šta bi svaka druga država izvesno reagovala protestnom notom.


- Poznajući politički profil Grema, žestokog pobornika američkog intervencionizma, ova izjava nije iznenađenje, ali ne mora nužno da odgovara politici Bele kuće i Stejt departmenta. Sve ovo ide naruku Đukanoviću, koji zasad prilično uspešno fokus političke debate izmešta sa ekonomskih problema i kriminalno-koruptivnih afera na polje identitetskih i geopolitičkih podela, čime sam sebi produžava upotrebnu vrednost u očima zapadnih saveznika - zaključuje Starović.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
branko1

pre 4 godine

Normalno,velika zemlja,puno ljudi I ogroman broj klovnova I drugih cirkuzanata I idiota

Marcco

pre 4 godine

Baš tako kako Starović zaključuje. Svaki stav i svaka akcija Đukanovića je da sebi produži upotrebnu vrednost jer kad je ne bude bilo, proći će kao mnogi američki "saveznici" kojima su bille odrešene ruke da radi šta hoće, od šverca i korupcije pa do narkotika. A upotreba vrednost, kad tad, nestaje.

milan

pre 4 godine

ameri prolupali svugde gde ima srba miisle da im srbi podmecu klipove a oni sami sebi podmecu nogu

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija