• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

20.09.2019

12:22

MILAČIĆ POSLE PUŠTANJA NA SLOBODU: Možete misliti šta rade običnim ljudima... OBRAČUNAĆU SE SA NJIMA NA SUDU!

Balkan

MILAČIĆ POSLE PUŠTANJA NA SLOBODU: Možete misliti šta rade običnim ljudima... OBRAČUNAĆU SE SA NJIMA NA SUDU!

Podeli vest

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić izjavio je nakon puštanja na slobodu da će njegova stranka u narednim danima preduzeti sve hitne mere da se obračuna sa svim učesnicima u incidentu sa njegovim hapšenjem, kao i da će podneti krivične prijave protiv postupajućih policajaca, ali i tužilaca i direktora Uprave policije

"Podnećemo krivične prijave i protiv postupajućih policajaca koji su meni naneli teške telesne povrede u predelu desne šake, podnećemo krivične prijave protiv postupajućeg tužioca, vrhovnog državnog tužioca, direktora Uprave policije a krenućemo i u dalju pravnu i svaku drugu političku i vaninstitucionalnu borbu", naglasio je on u izjavi za Sputnjik.

Milačić je poručio i da na ovo treba gledati kao na idealnu priliku da se svi predstavnici opozicije okupe i da se „dogovore na koji način da se pruži adekvatan odgovor ovom velikom zlu“.

"U svemu ovome sam najmanje bitan ja, već princip slobode i demokratije, jer možete misliti šta oni rade običniim ljudima, siromašnim i preplašenim, kad ovo rade predstavnicima i liderima crnogorske opozicije", kazao je.

MILAČIĆU ĆE BITI SUĐENO PO KRATKOM POSTUPKU! Lider Prave Crne Gore u pritvoru, večeras u 20 sati izlazi pred MILOVU INKVIZICIJU!

Milačić je naveo i da je sve ovo što mu se događalo u proteklih nekoliko dana predstavljalo jednu neviđenu torturu, da se nije radilo ni o kakvom pravosudnom procesu, već o „modernoj inkviziciji gde je do temelja pogaženo elementarno pravo na slobodu govora, kretanja, okupljanja i političkog izraza“.

"U ovoj situaciji jasno smo mogli da vidimo da je tužilaštvo u Crnoj Gori najkorumpiraniji deo društva", dodao je.

"Ovo što se meni dešava kao predsedniku Prave Crne Gore je osveta tužilaštva na pres-konferenciju i govor koji sam održao na automobilu, koji je fizički sprečen da se održi ispred Vrhovnog državnog tužilaštva", istakao je on.

Govoreći o procesu koji je vođen protiv njega, Milačić je rekao da je tužilac u „jednom ekspresnom postupku naložio zadržavanje članova Prve Crne Gore iako nije imao nikakvog osnova za to.

(VIDEO) UHAPŠEN MARKO MILAČIĆ predsednik stranke Prava Crna Gora

"Radi se o tome da su rešenja za zadržavanja bila unapred napisana i već su stajala na stolu tužiteljke kada su osumnjičeni ušli u kancelariju tužiteljke. To je jedan klasičan montirani proces, a tužilac je potpuno neosnovano, neljudski i nezakonito odlučio da nas zadrži, kao da smo notorni kriminalci, a ne političari koji žele da kažu svoj stav", naveo je.

Milačić je dodao i da se srećom našao jedan častan čovek - sudija, koji je ekspresno rešio da pobije to rešenje o zadržavanju na osnovu žalbe našeg advokata Žane Praščević Milačić, na osnovu koje je i pušten iz ćelije. Milačić je bio priveden u sredu zbog narušavanja javnog reda i mira, a tokom privođenja zadobio je i telesne povrede.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija