• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2019

13:40

MISTERIOZNA SUDBINA AMERIČKOG ŠPIJUNA U CRNOJ GORI! CIA operativac nestao s porodicom na letovanju, GUBI MU SE SVAKI TRAG! Brutalno ubijen, ili izvučen na sigurno?!

Balkan

MISTERIOZNA SUDBINA AMERIČKOG ŠPIJUNA U CRNOJ GORI! CIA operativac nestao s porodicom na letovanju, GUBI MU SE SVAKI TRAG! Brutalno ubijen, ili izvučen na sigurno?!

Podeli vest

Rusko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je bivši zvaničnik Kremlja Oleg Smolenkov, optužen da je bio špijun američke Centralne obaveštajne (CIA), i formalno proglašen nestalim. Policija, kako se navodi, traga za njim.

Američki mediji navode da je agent CIA u ruskoj vladi "izvučen" i odveden u SAD još 2017. godine.

Ruski dnevnik "Komersant" objavio je da je reč o čoveku po imenu Oleg Smolenkov, koji je nestao sa suprugom Antoninom i troje dece tokom odbora u Crnoj Gori u junu 2017. godini.

Oleg Smolenkov koji je, prema objavama CNN-a i Njujork tajmsa, špijunirao za CIA već dve godine živi u Virdžiniji pod zaštitom američkih bezbednjaka.

Smolenkov je, prema verziji američkih medija misteriozno nestao 2017. godine dok je letovao sa porodicom u Crnoj Gori.

CNN i Njujork tajms objavili su da je čitava porodica ruskog zvaničnika Smolenkova nestala pre dva leta u Crnoj Gori, nakon čega su počele medijske spekulacije da su špijun i njegova familija likvidirani u Crnoj Gori.

 

 

Ispostavilo se da je Crna Gora bila samo tlo na kojem se odvijala operacija izvlačenja američkog obaveštajca od mogućeg hapšenja u Rusiji.

List navodi da je na priču američkih medija o tajnovitoj američkoj "krtici" u srcu Kremlja, hitro reagovala Bela kuća.

Šef američke diplomatije Majk Pompeo kazao je da su netačne informacije da su SAD povukle "krticu" CIA koja je imala pristup uskom krugu Vladimira Putina u Kremlju.

Reagovala je i Stefani Grišam, portparolka Bele kuće, koja je rekla da je reč o "lažnim vestima" i ocenila da je izveštavanje CNN-a "ne samo lažno već ugrožava živote mnogih ljudi".

 

 

Podgorički dnevnik navodi da je bilo izvesno, naročito nakon žustre reakcije Trampove administracije, da je na pomolu velika špijunska ali i politička priča.

List podseća da iako CNN nije ulazio u detalje, nagovešteno je kako je "američki špijun u Moskvi" obezbedio glavne dokaze o umešanosti Kremlja u predjedničke izbore na kojima je pobedio Tramp.

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija