• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.12.2014

16:27

Novi koloseci na pruzi Beograd-Pančevo

Beograd

Novi koloseci na pruzi Beograd-Pančevo

Podeli vest

U prisustvu direktora Ruskih državnih železnica Vladimira Jakunjina i potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović u železničkom stajalištu Krnjača danas je počelo polaganje novih koloseka u okviru modernizacije po specijalnoj ruskoj tehnologiji, što će omogućiti kretanje vozova brzinom od 120 km na sat.

Reč je o projektu u okviru pančevačke pruge koja se finansira sredstvima ruskog kredita, a Jakunjin je rekao da je ruska tehnologija postavljanja koloseka jedinstvena po tome što omogućava da se postavi čak 800 metara pruge na sat. On je dodao da izgradnji pruga u Srbiji učestvuju 102 ruske mašine.

Jakunjin je izjavio da je dogovoreno da Srbija sredstvima ruskog kredita kupi 28 novih ruskih vozova. 

Mihajlovićeva je kazala da je ugovorom predviđeno da pruga Beograd-Pančevo bude završena u novembru 2016., ali da će biti završena pre roka, odnosno već u avgustu te godine.

Ona je takođe najavila da će u februaru početi radovi na izgradnji tri deonice koje će se finansirati ruskim kreditom, u dužini od 63 kilometra, a to Ruma-Golubinci, Sopot Kosmajski-Kovačevac i Mala Krsna-Velika Plana. 

Početku polaganja novih koloseka u stanici Krnjača prisustvovao je i ambaasdor Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set