• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.07.2015

10:45

VESIĆ: Snizićemo cene u prigradskom prevozu za 40 %

Beograd

VESIĆ: Snizićemo cene u prigradskom prevozu za 40 %

Podeli vest

Cene prigradskog prevoza će od 1. oktobra biti niže i do 40 odsto, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, uz ocenu da je to dobro i pravedno jer su "dosadašnje cene za sugrađane bile neopravdano visoke"

Govoreći o smanjenju cene prigradskog prevoza, Vesić je uveren da će to doprineti da građani prigradskih opština imaju saobraćaj po pristojnoj ceni, a ne da plaćaju duplo više nego građani koji žive u centru Beograda. 

Vesić je, tokom obilaska obrenovačkog naselja Stubline gde je sa građanima razgovarao o komunalnim i drugim problemima, najavio i da će posle objavljivanja nove mreže linija gradskog prevoza građani u naredna dva meseca moći da daju primedbe, kako bi ceo sistem bio usavršen.

- Mi ćemo te predloge razmotriti i posle dva meseca usvojiti konačnu mrežu linija koja će stupiti na snagu 1. januara. To će biti prvi put da su građani bili u prilici da učestvuju u ovom procesu, a glasaće se i o bojama autobusa - naveo je Vesić, saopštila je Gradska uprava.

Gradski prevoz je, dodao je, najveći problem Beograda, jer trenutno stvara najveće gubitke, zbog čega se nadležni najozbiljnije trude da taj problem bude rešen.

Gradski menadžer je najavio i da će u julu biti usvojene izmene Zakona o glavnom gradu, na osnovu kojih će biti izrađen novi Statut Beograda, koji će omogućiti da grad bude podeljen na gradsku i prigradsku zonu. 

Obrenovac će, poručio je, biti u prigradskoj zoni, pa će dobiti mnogo veće nadležnosti nego sada. 

Tako će, objasnio je, biti izvršena decentralizacija vlasti, a građanima će biti omogućeno da veći deo problema rešavaju tamo gde žive i da ne moraju da prelaze desetine kilometara. 

- Uslediće i decentralizacija samih opština, u okviru kojih će određeni poslovi preći u nadležnost mesnih kancelarija - naveo je Vesić.

Kada je reč o problemu vodosnabdevanja u kraju koji je obišao, Vesić je najavio da će u naredne dve i po godine Stubline i okolna sela dobiti vodu.

Kako je istakao, bilo je reči i o projektu izrade sekundarne kanalizacije i o nadstrešnicama za autobuska stajališta, koja će u naredne dve godine biti zamenjena na teritoriji celog grada. 

Grad će, dodao je, posle izmene zakona preuzeti nadležnost nad 93 kilometra saobraćajnica, među kojima je i put koji prolazi kroz Stubline, što će dati priliku da se Gradska uprava brine i o toj putnoj infrastrukturi, a biće postavljena i saobraćajna signalizacija pored škole.

- Važno je da razmenjujemo mišljenja, da stanovnici ovih naselja shvate da nisu sami i da svaki problem možemo zajedno da rešimo - naglasio je gradski menadžer i dodao da će nastaviti da obilazi prigradska naselja kako bi bilo rešeno što više problema sa kojima se suočavaju njihovi meštani.

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da je ta opština uz svoje građane i da u saradnji sa Gradom mogu biti rešeni mnogi problemi sa kojima se suočavaju stanovnici prigradskih naselja.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Постоји неписани договор да се железничари возе ГСПом бесплатно а они тако исто БЕО возом?Само што има далеко више радника ГСПа а железничари не раде сваки дан.Гледао сам како контролорка одбија да прихвати бесплатну вожњу једног железничара?Момак је онда хтео да откуца БУС ПЛУС карту али му је контролорка зграбила железничку картицу где је била и лична.Преписала је податке и цинички му је рекла да плати 3 хиљаде или ће добити 6?Шта ће бити?Младић чека ускоро годишњи одмор.Разумете шта спрема.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set