• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.09.2015

17:28

I TO DOČEKASMO: BUS PLUS od oktobra jeftiniji 40%!

Beograd

I TO DOČEKASMO: BUS PLUS od oktobra jeftiniji 40%!

Podeli vest

Od 1. oktobra građani će se voziti gradskim prevozom po cenama koje su umanjene od pet do 40 odsto, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Mali je istakao da će to smanjenje cena najviše osetiti građani prigradskih naselja, koji su do sada bili diskriminisani.

- Nismo mogli da dozvolimo da naši sugrađani iz tih delova grada i dalje plaćaju nerazumno visoke cene prevoza - rekao je Mali.

Gradonačelnik je dodao i da će građani uskoro imati više mogućnosti za plaćanje prevoza.

- Građani će uskoro moći da prevoz plate putem mobilnih telefona, ukoliko na primer zaborave bus - plus karticu, kao i preko platne kartice na validatoru u vozilu - istakao je Mali.

On je napomenuo i da se na celoj teritoriji grada uvodi vremenska karta, koja je do sada bila samo u zoni ITS1, kao i dnevne karte za četiri zone koje su do sada važile samo u zoni ITS1. Izmene pravilnika će se primenjivati od 1. oktobra, dok će plaćanje platnim karticama biti kasnije uvedeno.

Cenovnik će se primenjivati od 25. septembra kada počinje prodaja mesečnih dopuna za mesec oktobar.

U saopštenju je istaknuto da je na današnjoj sednici Gradskog veća usvojen Pravilnik o tarifnom sistemu u javno - linijskom prevozu putnika na teritoriji Grada Beograda kojim se umesto dva nezavisna tarifna sistema, ITS1 i ITS2, uvodi jedinstveni integrisani tarifni sistem sa četiri tarifne zone, a kojim će biti smanjene cene karata.

Građani će uskoro moći da prevoz plate putem mobilnih telefona, ukoliko, na primer zaborave bus - plus karticu, kao i preko platne kartice na validatoru u vozilu

Siniša Mali

 

Gradonačelnik je podsetio da je prošle nedelje raspisan javni poziv za izbor privatnih autoprevoznika, koji će voziti građane narednih 10 godina, kao i da je neophodno da svi autobusi imaju bežični internet, video nadzor, klima uređaje, brojače putnika, i da budu crvene boje, kao što su građani izabrali.

Takođe, do kraja oktobra stiže nabavka novih 30 autobusa, nakon čega će grad pokrenuti nabavku za još 20 solo autobusa i pet električnih, navedeno je u saopštenju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivana

pre 8 godina

Ocete poboljsati 20 da ide njih vise od 3 na dam

Dragomir

pre 8 godina

Да се кладимо у флашу пива да ће доћи време КАДА ЋЕ ГСП ПЛАЋАТИ НАМА ПУТНИЦИМА НОВЦЕ ТО ШО СЕ ВОЗИКАМО У ЊИХОВИМ АУТОБУСИМА,ТРАМВАЈИМА,ТРОЛЕЈБУСИМА И АВИОНИМА!Пардон,ја написах и авионима?Ел има ГСП авионе?Молићу лепо да ме неко обавести?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set