• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

01.04.2016

08:34

(FOTO) DA I NOĆU SVETLI BELI GRAD! Novo smart osvetljenje u Beogradu, jedino u ovom delu Evrope!

Beograd

(FOTO) DA I NOĆU SVETLI BELI GRAD! Novo smart osvetljenje u Beogradu, jedino u ovom delu Evrope!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i glavni urbanista Milutin Folić prisustvovali su sinoć puštanju u rad novog uličnog smart osvetljenja u Beogradskoj ulici.

Gradonačelnik je naglasio da je ovakav vid javne rasvete prvi put instaliran u ovom delu Evrope. 

– Reč je o led svetiljkama čija se jačina povećava i smanjuje u zavisnosti od saobraćajnog intenziteta i koje štede i do 40 odsto električne energije. Takođe nova tehnologija omogućava da se preko jednog centra kontroliše rad svih sijalica u sistemu – ukazao je Mali. 

On je najavio da se ubrzano radi na pripremi potrebne dokumenatacije kako bi grad i JP „Javno osvetljenje” krenuli u postupak javnog privatnog partnerstva, s ciljmem da se ulična rasveta na svih 160.000 stubova u Beogradu zameni novim led sijalicama.

Tanjug



Prema njegovim rečima, realizacija tog projekta mogla bi da se ostvari već do kraja godine, što će, osim uštede u električnoj energiji, omogućiti i lepši estetski efekat jer će grad biti bolje osvetljen. 

Predstavnik „Cumtobel” kompanije, koja je donirala led sijalice, Saša Jelača izrazio je zadovoljstvo što je ta kompanija uspela da napravi partnerstvo sa Gradom Beogradom i osvetli upravo Beogradsku ulicu. 

Tanjug



U Beogradskoj ulici instalirano je 18 led svetiljki evropskog proizvođača Torn, koji je u sklopu „Cumtobel grupe”, uz prateće senzore i savremeni sistem centralnog monitoringa i kontrole. Instalirane svetiljke zadovoljavaju najstrože EU norme i standarde kvaliteta. 

Događaju je prisustvovao i direktor JP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miško

pre 8 godina

LED lampice troše puno manje od običnih žarulja ali, natrijum lampe koje se koriste za javnu rasetu troše oko 10 odsto više nego LED pitanje, za koliko godina će se vratiti uložen novac? verovatno nikada

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set