• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.11.2016

14:20

MALI: Radovi na izgradnji robne kuće "Ikea" teku po planu!

Beograd

MALI: Radovi na izgradnji robne kuće "Ikea" teku po planu!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji robne kuće ''Ikea'' i tom prilikom naveo da radovi teku po planu i da bi robna kuća trebalo da bude otvorena najkasnije do kraja jula

 - Vrednost investicija je oko 70 miliona evra i 300 građana Beograda i okoline će naći svoje radno mesto ovde, a za nas je važno da se rokovi ispoštuju i da u junu, najkasnije krajem jula, robna kuća bude otvorena -  rekao je Mali, dodajući da se dešava nešto na šta smo čekali 10 godina unazad. 

Navodeći da je ''Ikea" pokretač investicija i projekata, on je podsetio da treba završiti deo vodovodne mreže Makiš - Mladenovac, naplatnu rampu, obilaznicu od Bubanj potoka do mosta Ostružnica.

Mali je istakao da radovi na izmeštanju naplatne rampe Bubanj potok, koja bi trebalo da budu završeni do maja, kao i radovi na vodovodnoj mreži Makiš - Mladonavac čiji se završetak očekuje 1. juna, teku po planu.

 - To su radovi koji će ići ubrzanim tokom. Ovaj deo grada će potpuno drugačije izgledati kada se sve to završi, a u junu, julu naredne godine biće otvorena robna kuća -  rekao je Mali dodajući da ta investicija pokazuje novo lice Beograda.

On je ocenio i da će slobodno zemljište oko robne kuće biti predmet, verovatno, nekih novih investicija, ritejl parkova, zabavnih sadržaja... 

Kako je istakao, Beograd na vodi, fabrika ''Meita'' u Obrenovcu, novi ritejl park u Borči... su stvari koje menjaju grad i koji pokreću da budemo bolji.

 - One nas teraju da radimo i na asfaltiranju ulica, kanalizaciji i vodovodu, novim obilaznicama. To je prava slika grada koji se razvija. Nadam se da ćemo sve ove projekte koji su u toku imati mogućnost da krunišimo početkom rada na izgradnji metroa - rekao je Mali.

Kako je naveo, u ovom trenutku u Beogradu ima skoro 500 aktivnih gradilišta, a ''Ikea'' je jedna od tih i predstavlja simbol ekonomskog oporavka, razvoja i statusa koji Beograd želi da ima.

 - Zato je važno da uradimo sve kako treba, po dogovoru - rekao je Mali.


Regionalni direktor za razvoj kompanije ''Ikea'' Vladislav Lalić upoznao je gradonačelnika sa dinamikom radova.

 - Raduje nas što je dinamika radova nešto pre roka i samim tim se nadamo da ćemo u prestojećem periodu nastaviti tim putem - rekao je Lalić, dodajući da će objekat biti sagrađan po najsavremenijim standardima i principima održivog razvoja energatske efikasnosti.

Lalić je istakao i da paralelno sa ovim procesom teku pripreme za otvaranje.

 - Zaposlili smo već oko 50 ljudi koji će biti deo našeg tima. S druge strane, krajem ove i početkom naredne godine, priključiće nam se još 250 do 300 kolega tako da ćemo upotpuniti broj zaposlenih - rekao je Lalić.

On je podsetio i na dobru saradnju sa gradom i Republikom Srbijom dodajući da se radi o partnerskom odnosu gde su se zajedno rešavali mnogi problemi.

 - To treba da bude primer dobre saradnje - zaključio je Lalić dodajući da ga raduje što radovi na naplatnoj rampi i završetak vodovoda teku po planu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set