• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2017

10:13

(FOTO) PUŠTEN U RAD REKONSTRUISAN DEO BARSKE PRUGE OD RESNIKA DO VREOCA! Vozovi sada idu brzinom do 120 kilometara na sat

Beograd

(FOTO) PUŠTEN U RAD REKONSTRUISAN DEO BARSKE PRUGE OD RESNIKA DO VREOCA! Vozovi sada idu brzinom do 120 kilometara na sat

Podeli vest

Rekonstrukcija i modernizacija barske pruge od Resnika do Vreoca u dužini od 35 kilometara je završena i danas zvanično puštena u saobraćaj, a voz je ispratila sa Glavne železničke stanice Beograd potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

Vozovi sada mogu da saobraćaju na toj deonici brzinom do 120 kilometara na satu.

Puštanju te deonice u saobraćaj je prisustvovao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. 

Tanjug

Resnik – Vreoci su prva faza ukupnih radova na obnovi deonice Resnik – Valjevo dužine 77 kilometara, koja je deo Aneksa 4.1 osnovnog Ugovora o ruskom državnom kreditu za modernizaciju srpskih železnica od 800 miliona dolara.

Završetak kompletne deonice Resnik - Valjevo je planiran za polovinu novembra 2017.

Mihajlović je rekla da će se završetkom obnove te deonice putovanje skratiti na jedan sati i 15 minuta - sa dva sata i 10 minuta.
 

Tanjug

 - Nadamo se da ćemo u narednih godinu ili dve pokrenuti i rekonstrukciju i modernizaciju kompletne barske pruge kroz Srbiju. Da je vratimo ponovo na projektovane brzine. Procenjena investicija za to je oko 220 miliona evra i radimo na tome, razgovramo sa partnerima o tome nadamo se da ćemo s početka jeseni imati konkretne informacije o tome -  naglasila je ona.
 

Tanjug

Vrednost radova na deonici Resnik - Valjevo iznosi oko 80 miliona dolara sa učešćem Srbije, kao Investitora u iznosu od 15 odsto.

Projektnu dokumentaciju je uradio Saobracajni institut CIP, a radove izvodi ruska kompanija RŽD Internešnl sa domaćim podizvođačima.

Rekonstrukcija ovog dela magistralne pruge zapocela je 07. jula 2016. godine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set