• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2017

10:14

MLADENOVIĆ: Počeli radovi na Brankovom mostu!

Beograd

MLADENOVIĆ: Počeli radovi na Brankovom mostu!

Podeli vest

Radovi na Brankovom mostu počeli su danas zatvaranjem dve uzvodne trake od Novog Beograda ka centru grada, rekao je zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, dodavši da su ti radovi vredni više od 200 miliona dinara

- Leva, brža traka namenjena je za autobuse i taksi-vozila, a traka u obrnutom smeru će biti za vozila koja idu od Novog Beograda ka gradu - pojasnio je Mladenović.

Prema njegovim rečima, menjaju se čelične konzole na pešačkoj stazi, što je komplikovan proces i da nije na ovaj način preusmeren saobraćaj, radovi bi trajali dve sezone.

- Podsetiću da se na rekonstrukciju pešačkih i biciklističkih staza čekalo skoro deset godina i nadam se da će ceo posao biti završen što pre. Radovi su vredni više od 200 miliona dinara i vrlo je važno da se taj posao uradi jer, podsetiću, Brankov most je izgrađen 1956. godine na temeljima starog mosta, a novi deo mosta je napravljen dvadesetak godina kasnije. Od tada nije rađena detaljna rekonstrukcija, naročito čeličnih konzola koje se u međuvremenu potpuno propale, zbog čega je pešacima bilo onemogućeno da prolaze jednom stranom mosta - rekao je Mladenović za RTS.

On je zamolio sugrađane za strpljenje i naglasio da će ta strana mosta noću biti potpuno zatvorena kako bi se radovi što brže odvijali.

Govoreći o rekonstrukciji Ruzveltove ulice, zamenik gradonačelnika istakao je da je u toku treća faza radova.

- Radove smo započeli od Bogoslovije i Ulice Mije Kovačevića, a sada je na redu deo od Kraljice Marije do Bulevara. Ruzveltova takođe nije rađena od devedesetih godina, kao ni Bulevar oslobođenja, koji nije rekonstruisan od osamdesetih - podsetio je Mladenović.

- U Bulevaru oslobođenja završena je leva strana i puštena je u saobraćaj, a sada se radi desna strana. Na Slaviji su napravljeni koridori iz Nemanjine u Bulevar oslobođenja, kao i iz Makenzijeve u Kralja Milana. Radi se i na zameni kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici kralja Milana i očekujemo da ti radovi za nekoliko dana budu završeni, tako da će i trenutna gužva na Slaviji biti manja - kazao je Mladenović.

Rok za završetak radove na Slaviji je oktobar, ali očekujemo da radovi budu završeni brže od najavljenog roka", kaže Mladenović.

Prema njegovoj oceni, Slavija će dobiti novi izgled sređivanjem kolovoznih traka, novim parkom i fontanom dobićemo trg koji će biti jedan od simbola Beograda.

"Izmenom režima rada semafora u sporednim ulicama doprinećemo da gužve budu manje i da ne bude većih zastoja", smatra Mladenović.

- Zato sugrađane molimo za razumevanje i strpljenje tokom trajanja radova, apelujemo na njih da se o svim promenama režima saobraćaja informišu preko sajta ''Beokom servisa'', a mi ćemo nastojati da u saradnji sa svim nadležnim režim saobraćaja bude organizovan tako da gužve budu što manje. Svi ovi radovi decenijama su čekali da budu konačno realizovani, ali će zato po njihovom okončanju Beograd dobiti reprezentativan izgled kojim ćemo moći da se ponosimo - poručio je Andreja Mladenović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set