• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2017

19:54

SINIŠA MALI DEMANTOVAO LAŽI: Prva useljenja u Beograd na vodi u aprilu 2018.

Beograd

SINIŠA MALI DEMANTOVAO LAŽI: Prva useljenja u Beograd na vodi u aprilu 2018.

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je večeras da radovi na prve dve stambene kule Beograda na vodi u završnoj fazi i da se prva useljenja očekuju u aprilu naredne godine

Mali je gostujući na televiziji Pink demantovao pisanje pojedinih medija da je projekat Beograd na vodi "stopiran, da se Arapi povlače, da nema više novca, da su radovi obustavljeni, da će doći Kinezi i preuzeti projekat..., ističući da su to sve laži.

- Ništa od toga nije tačno. Sit sam tih laži koje slušamo već dve ili tri godine unazad. I kada se krenulo sa tim projektom pričalo se da je to pusti san jednog čoveka i da se to nikada neće desiti...- naveo je Mali.

On je istakao da svaki građanin Beograda može svaki dan da ode na Savsku promenadu i da vidi kako Beograd na vodi napreduje.

Gradonačelnik je ukazao da oko 700 radnika radi na projektu i da će na prve dve kule do oktobra biti gotova fasada.

- Zidarski radovi su u toku i u aprilu očekujemo da se usele prvi stanari u te dve zgrade. Iza toga se grade još dve stambene kule, već je temeljna ploča gotova. Za veliki tržni centar gotovi su šipovi i kreće temeljna ploča da se gradi ovog meseca. Za veliku kulU Beograd šipovi će biti gotovi do kraja ovog meseca, a u oktobru ili novembru kreće da se radi temeljna ploča- precizirao je gradonačelnik. 

printscreen



On je podsetio da je pre par nedelja otvorio kaskadne terase na Savskoj promenadi da bi građani Beograda mogli da dođu skoro do obale i kako bi se Beograd zaista "vratio" na obale dve reke.

Tržni centar u Rajićevoj otvara se 14. septembra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je danas da će veliki tržni centar na kraju Knez Mihajlove, u Rajićevoj ulici biti otvoren 14. septembra, a istog dana će biti otvoren i tržni centar u Lazarevcu - Stop šop.

"Sve što smo pokrenuli sve smo uradili, u Beogradu nikada više gradilišta nije bilo i nikada nije bilo više zaposlenih u Beogradu", rekao je Mali gostijući na televiziji Pink.

Prema njegovim rečima, statistika je pokazala da je u junu bilo samo 92.000 nezaposlenih u Beogradu, što nije bio slucaj u poslednjih 10 godina.

"To pokazuje koliko je opravdano da se borite za svako gradilište, za svako novog zaposlenog i svaku novu investitciju", naglasio je gradonačelnik.



Prema njegovim rečima, Beograd će sa Beogradom na vodi imati lepši deo grada nego što Moskva što ima "Moskvu citi" koji je, kako je naveo, najlepši i najmoderniji deo Moskve.

- Beograd će imati jedan od najlepših i najmodernijih delova grada kao malo koja metropola u svetu- naglasio je Mali i dodao da mogu da pojedini mediji mogu da "napadaju i pričaju šta god hoće", ali da se naša građevinaska industrija i privreda Srbije pokrenula sa tim projektom".

printscreen



Mali je naveo da je Beograd na vodi najveće gradilište u Evropi u ovom trenutku.

On je potvrdio da u tom delu grada postoje podzemne vode, jer se nalazi pored reke Save, napominjući da postoji bezbroj najsavremenijih tehnika i tehnologija koje se koriste za izgradnju objekata pored obale reke, kao i da u ovom projektu učestvuju i americke i britanske firme.

Takođe je podsetio da postoji i "Helskinski na vodi" i "Oslo na vodi".

On je naglasio da je ponosan na naše građevinske komapanije koje učestvuju u izgradnji Beograda na vodi, jer će nešto naučiti od stanaca i da će ubuduće moći i same da rade slične projekte u drugim zemljama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set