• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beogard.rs

05.03.2018

16:41

IZBEGLICE ZBRINUTE U OVČI Uručeni ključevi stanova za 235 porodica!

Beograd

IZBEGLICE ZBRINUTE U OVČI Uručeni ključevi stanova za 235 porodica!

Podeli vest

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić prisustvovali su danas uručenju ključeva stanova u naselju Ovca za 235 porodica ili 652 osobe koje su izbegle iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine

Prema poslednjim podacima Komesarijata za izbegla i raseljena lica, u Beogradu je preostalo oko 7.000 izbeglih lica bez rešenog stambenog pitanja, s tim da je taj broj od 2014. godine smanjen za 30 odsto, ukazala je Nataša Stanisavljević za Beoinfo. 

Ona je podsetila da je Grad Beograd u istom periodu pomagao stambeno zbrinjavanje 1.300 lica, dok je stambeni kompleks u naselju Ovča, prema njenim rečima, izgrađen za 14 meseci u okviru trećeg potprojekta Regionalnog stambenog programa. 

- Takođe, u toku je gradnja 270 stanova za izbegla lica u naselju Kamendin. Završetak  izgradnje kao i useljenje očekuje se u januaru 2019. godine. Do sada je Grad Beograd u okviru Regionalnog stambenog projekta uložio osam miliona evra, i ukupno je zbrinuo 925 porodica - istakla je Stanisavljevićeva. 

Ona je ukazala da Grad Beograd od 2015. godine učestvuje sa 10 odsto sredstava u svim projektima koji se tiču zbrinjavanja izbeglica ili interno raseljenih lica. 

- Dodelili smo 302 paketa građevinskog materijala, 69 kuća sa okućnicom i 49 montažnih kuća, čime Grad Beograd pokazuje da sprovodi sistemsku i odgovornu socijalnu politiku - zaključila je Stanisavljevićeva. 

Beograd.rs

Ministar Dačić je dodao da je vrednost projekta 9,8 miliona evra, a da su ta sredstva obezbedili Donatorski fond Regionalnog stambenog programa, Banka za razvoj Saveta Evrope i Grad Beograd.

- Treći potprojekat Regionalnog stambenog programa, koji se odnosi na korisnike sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, vredan je 13,6 miliona evra, namenjen za više od 700 stambenih rešenja za izbegličke porodice sa teritorije Beograda - naveo je Dačić.

On je ponovio da je u junu 2016. godine uručeno 69 ugovora za otkup seoskih domaćinstava, a u septembru 2017. godine 302 ugovora za pakete građevinskog materijala, dok se trenutno gradi 270 stanova u zemunskom naselju Kamendin, što je, prema njegovim rečima, pokazatelj da se u Beogradu i Srbiji intenzivno gradi. 

Beograd.rs

Događaju su prisustvovali predstavnici delegacije Evropske unije, američke ambasade u Beogradu, OEBS-a, UNHCR-a, Banke za razvoj Saveta Evrope, Komesarijata za izbegla i raseljena lica, kao i brojni građani.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 6 godina

Sta cete uruciti nama koji smo stari stanovnici i u gorem polozaju nego oni koji su dosli?motiku i lopatu a njima kljuc u ruke.Pametana drzava

Izbori 2024

Vesti

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)
Društvo

Muk i tišina u Banjskom polju! Puste ulice nakon što je MUP obustavio pretragu za Dankom (2), ali meštani nemaju nameru da odustanu! (FOTO, VIDEO)

Nakon što su pripadnici MUP-a posle detaljne potrage koja je trajala punih 27 sati za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić, obustavili potragu u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Brestovačke Banje, jer su svi rezultati ukazali da se devojčica ne nalazi na ovom području, površine od oko 10 kvadratnih kilometara, nastao je muk i tišina.

27.03.2024

22:40

TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!
Live TV

Treći dan potrage za Dankom Ilić! Policija traži iglu u plastu sena!

Pripadnici Ministarstva unutrsanjih poslova nakon 27 sati deetaljne pretrage terena u potrazi za Dankom Ilic, obustavili su dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadasnji pezultati ukazuju da se devojcica ne nalazi na ovom podrucju. Policija nastavlja inzenzivan operativan rad, a istraga je usmerena u drugom smeru. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Blažo Marković, bivši predsednik sindikata MUP-a i Mihajlo Janjic iz Centra za drustvenu stabilnost.

28.03.2024

08:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set