• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.03.2018

09:48

DOČEKASMO! Svečano otvaranje Narodnog muzeja na Vidovdan!

Beograd

DOČEKASMO! Svečano otvaranje Narodnog muzeja na Vidovdan!

Podeli vest

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da će Narodni muzej biti svečano otvoren na Vidovdan, 28. juna, čime će "biti ispravljena neverovatna nepravda koja je naneta kulturnom životu".

U važnoj ustanovi kulture u Srbiji konstantno je na snazi opasnost od požara!

- Ako ne bude invazije skakavaca, šalim se, ili neke više sile koju zakon ne predviđa, biće svečano otvoren na veliki srpski praznik Vidovdan - rekao je Vukosavljević za Novosti, u odgovoru na pitanje hoće li Narodni muzej biti otvoren u predviđenom roku.

Vukosavljević je rekao i da država mora da vodi računa o autentičnom izrazu svog identiteta i kulturnog jezgra ovog naroda, "a to je ćirilica".

- Preti nam da će za deceniju ili dve osvanuti neko jutro u kome ćemo shvatiti da ćirilicu svi znaju, a da je niko ne koristi - upozorio je ministar Vukosavljević, poručivši da su spremne mere za očuvanje ćirilice.

Njegovo ministarstvo, kako je objasnio, planira da ohrabri upotrebu pisma kroz poreske olakšice za vlasnike firmi i medije.

Upitan da li mu je aura nacionaliste zapravo glavna "preporuka da bude smenjen", Vukosavljević odgovara da ne zna da li je nacionalista i da ne bi mogao sebe da definiše na taj način.

- Ali, smatram da je biti nacionalista kompliment, ako se pod tim podrazumeva osoba koja u oblasti svog delovanja radi u gornjim granicama sopstvenog kapaciteta u interesu svoje države i svoje nacije - zaključio je ministar kulture i informisanja.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set