• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.04.2018

09:40

AVALSKI TORANJ SLAVI 8. ROĐENDAN: Budite i vi deo slavlja jednog od simbola Beograda i Srbije!

Beograd

AVALSKI TORANJ SLAVI 8. ROĐENDAN: Budite i vi deo slavlja jednog od simbola Beograda i Srbije!

Podeli vest

JP Emisiona tehnika i veze" organizuje proslavu osmog rođendana novog Avalskog tornja, u nedelju 22. aprila od 10 do 18 časova, za sve Beograđane i njihove goste

Na platou ispod Avalskog tornja od 11.30 časova biće priređen bogat kulturno umetnički program u okviru koga će svoje umeće prikazati KUD-ovi "Nikola Tesla", "Ripanj" i "Jana", kao i grupa "Čudesmo", ansambl za decu "Artišlab" i Stiv Hanington, poznatiji kao Steva Šumadinac, koji će na Avalu doneti afro i fanki ritmove.

Posebna zanimljivost rođendanske proslave je da će prisutni moći da prate spust užetom sa 106-og metra tornja, koji za predstavnike medija organizuje "Avantura park", dok će već 28. i 29. aprila u ovoj ekstremnoj disciplini moći da se oprobaju svi koji žele da učestvuju u humanitarnoj akciji "Rope of hope".

Na celom kompleksu Avalskog tornja tokom dana biće organizovane i brojne kreativne i edukativne radionice, kao i promocija zdrave hrane vrednih domaćina podavalskih sela. Posetioci svih uzrasta će moći da uživaju i u mnogim drugim aktivacijama i sadržajima, kao što su:- karting staza za decu
- gađanje strelom
- izložba Prirodnjačkog muzeja "Insekti"
- Fondacija Novaka Đokovića će organizovati edukativne programe za najmlađe i školarce
- radionice vajanja, pravljenja čestitki
- turnir u fudbalu
- promocija turističke ponude Beograda.

Promo


I u ovoj sezoni JP "Emisiona tehnika i veze" nastavlja sa razvojem sadržaja za turiste na ovom kompleksu, a potencijal je prepoznala i Turska agencija za saradnju i koordinaciju, koja je uložila 35.000 evra u opremanje platoa ispod tornja. Postavljena je velika bina, 500 sedećih mesta i 40 drvenih tipskih kućica za izlaganje suvenira i druge robe, čime su stvoreni uslovi da oživi i muzička letnja scena na Avalskoj promenadi. 

Osmi rođendan Avalskog tornja proslavljamo ponosni na sve ono što je iza nas i ono što nas tek čeka, svesni činjenice da je ova turistička atrakcija mnogo više od arhitekture i istorije.

Proslavi rođendana će u 12 časova prisustvovati gospodin Rasim Ljajić,potpredsednik Vlade, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, gospodin Siniša Mali, gradonačelnik grada Beograda, kao i brojni predstavnici diplomatskog kora.

Od početka godine 20 posto više posetilaca

Avalski toranj bi ove godine slavio 53. rođendan, da nije srušen tokom NATO bombardovanja 1999. godine.Novoizgrađeni toranj,  najvažniji telekomunikacioni objekat u Srbiji, za turiste je svečano  otvoren 21. aprila 2010. godine, a 25. maja 2015. godine ugašen je analogni signal sa ovog predajnika i počelo potpuno  digitalno emitovanje televizijskog signala za  preko 2,5 miliona stanovnika Srbije (30% građana).
JP "Emisiona tehnika i veze" osim u oblasti telekomunikacija, postiglo je veliki uspeh i u turizmu. Za 8 godina, više od 1,5 miliona domaćih i stranih gostiju posetilo je Vidikovac tornja na 122. metru visine. Prošle godine je ostvaren rekordan broj 155.000 posetilaca, što je u proseku za 15% više nego tokom prethodne četiri godine.  Sa odličnim rezultatima i pomeranjem rekorda posećenosti započelo je i prvo tromesečje 2018. godine - 16.000 posetilaca je obišlo toranj što je za 20% više nego u prva tri meseca prošle godine.

Tanjug


Svojom raznovrsnom ponudom, kompleks tornja iz godine u godinu sve više privlači i strane turiste, kojih prema procenama sa kraja prošle i od početka ove godine ima više za oko 20 odsto. Osim turista iz Izraela, Kine, Grčke, Italije, Slovenije, Hrvatske...zapažen je veći broj posetilaca iz Irana i Poljske.
Sve bolja posećenost je zasigurno rezultat novoizgrađenih kapaciteta sa pratećim, komercijalno-uslužnim sadržajima, koje je finansiralo Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, a koji su značajno obogatili vreme provedeno na Avali, čime je ovaj beogradski simbol i najlepše izletište Beograđana, dospelo na sam vrh turističke mape Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set