• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.05.2018

11:35

(FOTO) PONOS BEOGRADA! Evo kako će izgledati NOVI BULEVAR koji će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića!

Beograd

(FOTO) PONOS BEOGRADA! Evo kako će izgledati NOVI BULEVAR koji će spojiti Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića!

Podeli vest

Gradski menadžer Goran Vesić objavio je na svom Facebook profilu fotografije i status kojim potvrđuje da se privode kraju radovi u budućem Bulevaru Vudroa Vilsona 

- Završava se novi bulevar u okviru Beograda na vodi koji će da spoji Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića!

Ovaj bulevar će na inicijativu predsednika Vučića nositi ime bivšeg američkog predsednika Vudroa Vulsona, koji je u vreme Prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju. Ove godine, 28. juna, biće 100 godina od kako je Vilson proglasio Vidovdan 1914. godine Srpskim danom u Americi. Tog dana se srpska zastava vijorila nad Belom kućom i ovo je pravi način da mu se zahvalimo za sve što je uradio za srpski narod.

Bulevar se proteže od tramvajskog mosta do Beogradskog sajma, širine je 40m i dužine preko 2km. U bulevaru se nalaze po 3 saobraćajne trake u svakom smeru i razdelno ostrvo sa drvoredom širine 5m. Na jednoj strani bulevara nalazi se biciklistička staza širine 3m postavljena između dva drvoreda. Trotoari su popločani granitnim pločama sa zelenim površinama i klupama za odmor. Ugradjena je moderna LED rasveta, izvedene su sve neophodne instalacije, sistem za zalivanje, kišna kanalizacija, kanalizacija upotrebljenih voda, mreža pijaće vode kao i elektro i telekomunikacione instalacije.

Ponos Beograda! - napisao je Goran Vesić.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE NOVOG BULEVARA U BEOGRADU:

facebook


facebook


facebook


facebook





Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Vudro Vilson je zaslužio bulevar u Beogradu. Srpski i američki narod treba iznova da grade svoje odnose. Ali za izgradnju tih veza treba odabrati ljude koji će to činiti dostojno i kvalitetno. Vučić to mora imati na umu, jer je jedan prag budućnosti već preskočen sa nekim lošim kadrovima. Apsolutno polažem nade u duh i bogatstvo novih veza između Srbije i Amerike, zasnovane između ostalog i na antifašizmu.

Rade

pre 5 godina

Moze li da se uradi neki bulevar sa imenom B. Klintona, Dz. Busa, T. Blera, A. Merkel, bulevar NATO PAKTA pa na primer Bulevar Milosrdni Andjeo to bi bilo super to bi Srbi sa odusevljenjem prihvatili. Eeeee, TESKO NAMA!!!!!!!!

nece moci

pre 5 godina

Pored toliko nasih sad glavni bulevar kroz beograd nosi ime amerikanca.Pa nek je digo i moju babu na beli kucu nemer bato.Bulevar ima da se zove kako narod izglasa a ne na predlog kurte i murte.Mi smo dali pare za to .Nek se zove bulevar srpskih mucenika pre nego po bilo kom strancu.

Budjoni

pre 5 godina

Bulevarske političare već imamo, samo nam fali "bulevar" !

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set