• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.05.2018

15:08

(FOTO) VESIĆ NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NS: Beograd počinje da više ulaže u ovu granu privrede!

Beograd

(FOTO) VESIĆ NA SAJMU POLJOPRIVREDE U NS: Beograd počinje da više ulaže u ovu granu privrede!

Podeli vest

Grad Beograd će ubuduće ulagati mnogo više u poljoprivredu, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu i dodao da će gradske vlasti u narednom periodu poljoprivrednike pomagati finansijski, ali i na druge načine.

Vesić je rekao je da je Beograd prepoznao potencijale koje grad ima u oblasti poljoprivrede i naglasio da će se Grad ubuduće mnogo više baviti i poljoprivredom i pomaganjem samim poljoprivrednicima.

- Mi kao Grad Beograd se nismo puno bavili poljoprivredom u prošlosti, to je bila velika greška, mi imamo 220.000 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je 150.000 obradivog zemljišta i posle građevinarstva i turizma poljoprivreda je druga rastuća privreda u Beogradu. Mi smo prepoznali to pre nekoliko godina i ulaganje u poljoprivredu. Imamo konkurse gde pomažemo poljoprivrednicima - rekao je Vesić.

On je dodao da će Grad pomagati poljoprivrednike na nekoliko načina i to podsticajnim sredstvima koja ćemo mi davati, pomaganjem poljoprivrednim proizvođačima da dođu do stranih fondova, pre svega do fondova Evropske unije. 

- To je upravo ono što mi danas radimo, nastupamo na sajmovima, predstavljamo naše poljoprivredne proizvođače gde mogu da plasiraju svoju robu i to je možda najveća pomoć koju možemo da im damo - dodao je Vesić.

Beograd.rs


On je najavio osnivanje posebnog sekreterijata za poljoprivredu u Beogradu i pomoć poljoprivrednicima u stvaranju njihovih brendova jer će im to, kako kaže, olakšati i povećati prodaju.

- Treba im pomoći da naprave brendove jer kada imaju svoj brend onda će lako moći da prodaju. To je nešto što nas čeka u budućnosti i to je nešto što ćemo uraditi. Prvo što želim da kažem je da ćemo mi u narednom periodu napraviti poseban sekretarijat za poljoprivredu jer to poljoprivreda u Beogradu zaslužuje. Radimo zajedno sa Republikom Srbijom na pretvaranju veletržnice u Beogradu u nacionalnu veletržnicu. Uspeli smo u poslednje dve godine da izgradimo jednu modernu halu. Pregovaramo sa Republikom Srbijom i ministarstvom poljoprivrede da zajednički nastavimo ulaganje u tu veletržnicu jer ona postaje nacionalna i to će biti velika pomoć poljoprivrednim proizvođacima ne samo u Beogradu već i u celoj Srbiji - rekao je Vesić.

Beograd.rs


Predsednik opstine Grocka Dragoljub Simonović rekao je da se u Beogradu u poslednje dve godine značaj pridaje razvoju poljoprivrede zahvaljujuću pomoći koji Grad Beograd pruža poljoprivrednicima.

- Mi smo dosli sa pedesetak naših poljoprivrednika, sam čin ovog štanda pokazuje da će Beograd da posveti posebnu pažnju poljoprivrednicima i njegovim proizvođačima. Ono što je značajno promenjeno u poslednje dve godine je to što je Beograd poljoprivrednicima posvetio posebnu pažnju. U narednom periodu ćemo usavršiti još neke stvari koje se tiču naših proizvođača i ljudi su videli značajni pomak - rekao je Simonović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set