• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.05.2018

13:39

(FOTO) SINIŠA MALI OBIŠAO GRADILIŠTE BEOGRAD NA VODI: Ove godine kreće izgradnja četiri objekta!

Beograd

(FOTO) SINIŠA MALI OBIŠAO GRADILIŠTE BEOGRAD NA VODI: Ove godine kreće izgradnja četiri objekta!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas gradilište "Beograd na vodi" gde su u toku radovi na šest objekata i najavio da će ove godine početi izgradnja četiri nove zgrade


- Ima šest aktivnih objekata koji se rade. Dve stambene kule koje će biti završene za mesec, mesec i po dana, biće useljene. To su prvi objekti na Beogradu na vodi - rekao je Mali novinarima na 15. spratu zgrade Beograd Vista koja će biti završena u martu 2019. godine.

Izgradnja zgrade koja se nalazi u neposrednoj blizini "Park View" stigla je, primećuje Mali, do 11. sprata i ona će, prema njegovim rečima, biti zavsrsena do juna-jula 2019. godine, a istovremeno se gradi i vrtić.

Tanjug


Tanjug

- Ove godine krećemo sa još četiri nova gradilišta. Gradimo još četiri zgrade što potvrđuje da je Beograd na vodi najveće gradilište u ovom delu Evrope. Biće još veće sa novim projektima. Trenutno na gradilištu ima oko 1.500 radnika. Samo ''Štrabag'' na ove dve zgrade ima oko 300 radnika dnevno - rekao je gradonačelnik.

"Beograd na vodi", ističe Mali, pokazuje da stvari u Srbiji mogu da se promene na bolje, navodeći da je u okviru tog projekta zaposlena domaća građevinska industrija, a pored toga pokrenuće i druge infrastrukturne radove.

Tanjug

- Mi već ove godine krećemo sa rekonstrukcijom Karađorđeve ulice. U toku je izgradnja nove autobuske stanice u bloku 42 koja će početi sa radom za 18 meseci. Očekujemo da ćemo do kraja godine rešiti i železnički saobraćaj, čime se otvara mogućnost za drugu fazu Beograda na vodi - rekao je Mali.

Tanjug

Gradonačelnik je naveo da će se do septembra sledeće godine krenuti u premeštanje Savskog mosta na novu lokaciju, a o kojoj će odlučiti građani Beograda.


- Gradimo novi Savski most koji će povezivati levu i desnu stranu obale Save. CIP već radi projekat. Do kraja sledeće godine gradićemo i novi tunel koji će povezivati Savski amfiteatar sa Bulevarom despota Stefana. To će biti završeno u naredne dve do tri godine - istakao je Mali.

Tanjug

Kako je objasnio, veliki saobraćajni i infrastrukturni projekti se dešavaju kao rezultat rada Beograda na vodi. 

- Tu su i novi simboli Beograda - BW galerija tržni centar od 300.000 metara kvadratnih. Reč je o najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope. Radovi teku, sve ide po planu. Zadovoljan sam jer smo pokazali da grad Beograd i Republika mogu da ispune obaveze i obećanja i pokažu da stvari mogu da se promene - rekao je Mali.

Tanjug


Kako je zaključio, ovaj projekat je simbol promena u Srbiji i simbol promena u Beogradu.

Tanjug


Tanjug

- Beograd smo spustili na reke. Takvu strategiju smo definisali pre četiri godine i to sada realizujemo, kao da ćemo zaposliti našu građevinsku idnustriju i pokrenuti privredu - rekao je Mali i otkrio da će dve nove zgrade Beograd Vista i Park View biti za 10 metara više u odnosu na dve postojeće zgrade.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
maja

pre 5 godina

Sve pohvale na dosadašnjem radu i puno uspeha i na dalje.

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Лепе вести за тај део Београда који ће изгледати феноменално када буде завршено.

Kaca

pre 5 godina

Sto pre treba krenuti sa tim, na taj nacin cemo privuci mnostvo turista.

cveta

pre 5 godina

Svaka cast, niko se do sad nije toliko zalagao da Beograd bude najbolji.

Miki

pre 5 godina

Beograd na vodi se gradi po planu, a ove godine kreće izgradnja još četiri nove zgrade.

ime

pre 5 godina

Odlično, mnogi radovi se privode kraju, a nastavlja se konstanta gradnja.

Maja

pre 5 godina

Sjajne vesti! nadam se da ce sto pre krenuti sa realizacijom projekata!

Vesna

pre 5 godina

Kad se gradi znaci da je zemlja u oporavku! Nadam se da ce jos ovakvih projekata biti i u drugim gradovima u Srbiji!

Nada

pre 5 godina

Jako mi je drago sto izgradnja "Beograda na vodi"napreduje!Ono sto je do juce skoro bilo nemoguce i zamisliti danas se ostvaruje i kao projekat realizuje!Ponosna sam na ovakav rad aktuelne vlasti!

Nena

pre 5 godina

Beograd je postao veliko gradiliste,gradi se i radi na svakom koraku.

kornjacarade

pre 5 godina

SAMO NEKA SE RADI I GRADI TO JE ZNAK DA JE SRBIJA NA PRAVOM PUTU

paramonte

pre 5 godina

Gradi se buducnost,rezultat vrednog rada sadasnje vlasti.

Deni

pre 5 godina

Prestonica se iz dana u dan gradi i postaje sve lepsa. Sinisa Mali je sa svojim tim odradio velike i znacajne stvari i nastavlja da radi i dalje. Sve pohvale.

BELINDA

pre 5 godina

Na skoro odrzanim beogradskim izborima Beograd na vodi je dobio punu podršku.

VIKI

pre 5 godina

Sve više Beogradjana obilazi Savamalu i divi se gradnji Beograda na vodi.

Irena

pre 5 godina

Beograd na vodi ima vise smiala od onog mosta na adi.

hanzaplast

pre 5 godina

Jedna od najvecih zelja mi je da se ceo ovaj projekat ostvari i realizuje...koliko ce to samo da ubije u pojam slabasnu opoziciju koja je sve vreme cinicno nastrojena prema ovom planu.

Davor

pre 5 godina

Projekat od kojeg ćemo imati velike koristi svakog dana sve više i više raste.

Fudbaler

pre 5 godina

Ima šest aktivnih objekata koji se rade. Dve stambene kule koje će biti završene za mesec, mesec i po dana, biće useljene. To su prvi objekti na Beogradu na vodi. Naravno da Beograd na vodi zaista treba da se gradi, jer su već pet grada u izgradnji i treba još.

kristinad

pre 5 godina

Projekat, koji svakog dana sve vise napreduje.

maki

pre 5 godina

Beograd zasluzuje Beograd na vodi. Svi cemo se ponositi, kada se zavrsi, a Beograd na vodi ce biti zastitni znak Beograda. A, kada se samo setim kako je sve izgledalo pre gradnje...

Sofija

pre 5 godina

"Beograd na vodi" će stvarno postati novi, prelepi simbol Beograda.

sanja

pre 5 godina

Bravo Sinisa samo nastavi tako, da nam je takvih kao sto si ti i tebi slicnim gde bi nam u Srbiji bio kraj.

Ivan

pre 5 godina

Odlični dosadašnji rezultati, sve obećano se ispunjava polako. Beograd na vodi će biti još jedan veliki projekat realizovan u Beogradu.

Slavka

pre 5 godina

Beograd na vodi o kom su iz opozicije govorili da nema nista, svakim danom sve vise raste, radovi odlicno napreduju.

ena

pre 5 godina

Pogledajte ove slike,Beograd lici na svetsku metropolu, sjajne vesti.

Petar Pan123

pre 5 godina

Sve pohvlae za Malog, po meni on treba da ostane gadonacelnok Beograda. Dosta je uradio za taj grad!

Braca

pre 5 godina

"Beograd na vodi" se gradi i napreduje po planu. Prestonica se iz dana u dan gradi i postaje sve lepsa. Sinisa Mali je sa svojim timom odradio velike i znacajne stvari za Beograd.

Una

pre 5 godina

Beograd na vodi će uskoro biti i završen, s obzirom na tempo kojim se radi!

Izbori 2024

Vesti

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)
Politika

Cvijanović: Dejtonski sporazum ruši Šmit, a ne Republika Srpska (VIDEO)

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je Republika Srpska opedeljena za poštovanje Ustava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH i da to ne narušavaju njeni funkcioneri i institucije već godinama delovanje visokih predstavnika i sprega stranih i bošnjačkih sudija u Ustavnom sudu BiH.

28.03.2024

12:43

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!
Politika

Dačić: Mi sad ulazimo u odnos između velikih sila što nam nije cilj!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas, povodom novog zahteva Rusije da se održi sednica SB UN o NATO agresiji na SRJ, da je bio spreman da krene jutros u Njujork, ali je naveo da sednica verovatno neće biti održana jer je Francuska opet najavila da će tražiti dva proceduralna glasanja.

28.03.2024

12:41

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set