• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2018

14:43

PROŠLE GODINE BEOGRAD POSETILO VIŠE OD MILION TURISTA: Srpska prestonica svetska destinacija!

Beograd

PROŠLE GODINE BEOGRAD POSETILO VIŠE OD MILION TURISTA: Srpska prestonica svetska destinacija!

Podeli vest

Tokom leta i rane jeseni u Beogradu će biti održano čak 600 manifestacija na otvorenom, podaci pokazuju da se broj turista konstantno povećava treću godinu za redom, a prošle godine bilo je više od milion turista koji su posetili glavni grad

Iako Beograd, kao i druge velike evropske destinacija nema svoju sezonu, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kaže da broj turista jeste u određenoj meri veći u periodu od aprila do kraja oktobra.

- Prošlu godinu smo završili sa više od milion gostiju i oko dva miliona noćenja. Radimo ponovo na izmenama i dopunama zakona o turizmu, a jedan od razloga je što po nekim procenama između 30 i 40 odsto gostiju koji dođu u Beograd nisu vidljivi u zvaničnim tokovima, tako da je broj koji mi imamo za toliko procenata veći - kaže Popović za Tanjug.
Procenjuje se da će do kraja 2018. godine broj turista u Beogradu biti veći za najmanje 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a Popović objašnjava da je takvom rezultatu doprineo veliki broj manifestacija, kao i povećana vidljivost i izgradnja imidža.

SRBIJA POSTAJE OZBILJNA TURISTIČKA DESTINACIJA: Naša zemlja će privući 2.200.000 turista posle pohvala na CNN-U!

- Imali smo početkom 2014. godine 67 hotela, sada ih je 104 i biće ih otvoreno još tokom ove godine. Kada su veliki događaji, poput skorašnjeg Fajnl For-a, uvek se pokaže da fali mesta - kaže on i ističe da je F4 u Beogradu protekao bez ijednog incidenta, kao i da se Beograd prijavio za domaćina tog sportskog takmičenja i za 2020. godinu.
Beograd više nije destinacija koju treba "otkriti" kao pre tri, četiri godine, nastavlja Popović, već je sada već poznata evropska destinacija za koju se kaže da je "novi Berlin", "low budget Njujork"...

Miodrag PopovićTanjug

Miodrag Popović

- Danas je to grad manifestacija, sa boljom infrastrukturom i bogatom istorijom i kulturom. Imamo sada MSU, a uskoro i Narodni muzej tako da sve to utiče na ponudu - navodi on.

Nema više predrasuda vezanih za Beograd, one teže, o bezbednosti stvar su prošlosti, a one skorije o gradu "lake zabave" polako ruši sve bolja kulturna ponuda grada, dodaje Popović i kaže da se sada o Beogradu u inostranstvu mnogo više zna i govori.

- Za poslednje dve godine o Beogradu je bilo između 15.000 i 20.000 objava u stranim medijima i sve su to pozitivni članci, tako da nema mesta za stereotipe - ističe on.

Naravno, postoji prostor za napredak, a Beograd nije još nije ni na pola puta ostavrivanja svog punog kapaciteta u turizmu, smatra Popović i dodaje da se mnogo očekuje od koncesije aerodroma Nikola Tesla, koja bi trebalo da donese nove letove i nove turiste.

Kada se govori o zemljama čiji stanovnici najčešće posećuju prestonicu, najbrojniji su i dalje turisti iz regiona, ali i iz Turske, Grčke, Izraela. Nova tržišta u razvoju su kinesko, japansko, južno korejsko, a ima i sve više gostiju iz Irana, navodi Popović.

- Na to utiče i politika koja se vodi i ukidanje viza. Ovo je jedna od najbezbednijih i najgostoprimljivijih zemalja u regionu i Evropi, ljudi se osećaju poželjno i bezbedno -kaže on i zaključuje da je krajnji cilj da Beograd postane velika turistička destinacija kome za privlačenje gostiju neće trebati ništa više od imena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set