• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.06.2018

10:49

VESIĆ: Otvaranje Narodnog muzeja je velika stvar za celu Srbiju, građani mogu da očekuju spektakl!

Beograd

VESIĆ: Otvaranje Narodnog muzeja je velika stvar za celu Srbiju, građani mogu da očekuju spektakl!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je jutros da je otvaranje Narodnog muzeja dobra vest ne samo za Beograd, već i za celu Srbiju

Građani mogu da očekuju pravi spektakl na fasadama Narodnog muzeja, multimedijalni, rekao je Vesić, koji je naveo i da će ulaz za posetioce tri dana biti besplatan.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom ekspozeu u prethodnom mandatu premijera je naveo da će Narodni muzej biti otvoren u naredne četiri godine, podsetio je Vesić, naglasivši da je to ispunjeno i da mu nikako nije jasno zašto se čekalo 15 godina da se Muzej otvori.

VEČERAS SE OTVARA NARODNI MUZEJ! Posle 15 godina ponovo radi najznačajnija nacionalna ustanova kulture

- Velika je stvar otvoriti Narodni muzej - rekao je Vesić, istakavši da je cilj ove vlasti obnova i izgradnja institucija kulture.

Između ostalog, rekao je Vesić, na Kosančićevom vencu predviđena je nova gradska galerija, biće tender za Muzej grada Beograda - predstoji pretvaranje stare vojne akademije na uglu Nemanjine i Resavske u Muzej, zatim intenzivno se radi na pretvaranju stare električne centrale na Dorćolu u novi Muzej Nikole Tesle.

Na sutrašnjoj sednici Skupštine grada biće lepih tema, između ostalog, da svi preduzetnici koji imaju natpise svojih firmi na ćirilici dobijaju popust, u cilju zaštite ćirilice, najavio je Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set