• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.07.2018

18:11

UKLANJANJE SAVSKOG MOSTA U JUNU SLEDEĆE GODINE: Uskoro početak izgradnje centalnog parka

Beograd

UKLANJANJE SAVSKOG MOSTA U JUNU SLEDEĆE GODINE: Uskoro početak izgradnje centalnog parka

Podeli vest

Kako je istakao zamenik gradonačelnika prestonice, prvo je potrebno završiti postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi tramvajska veza ostala između novog i starog dela grada

Uklanjanje tramvajskog mosta počinje u junu sledeće godine, a on će potom biti postavljen na mestu između Novog Beograda i Ade Ciganlije, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je pojasnio da je pre svega, neophodno završiti postavljanje šina na Mostu na Adi, kako bi tramvajska veza ostala između novog i starog dela grada.

VesićTV Pink

Vesić

- Kada se 31. maja završi postavljanje šina na Mostu na Adi, prvog juna će početi uklanjanje starog Savskog mosta i izgradnja novog - kazao je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o radovima u Karađorđevoj, Vesić je rekao da će rekonstrukcija početi u septembru ali da je pre toga moralo da bude urađeno mnogo toga.

- Morali smo da ukinemo kamionski i železnički saobraćaj, do kraja godine će biti uklonjene šine i to već rasterećuje ulicu. Kada to budemo završili moći ćemo da pristupimo rekonstrukciji Karađorđeve, koja će btii rađena u dve faze - objasnio je.

Prema njegovim rečima, prva faza koja počinje u septembru je od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave i to plaća Grad Beograd.

Beograd.rs

Istovremeno, dodaje, radiće se i Karađorđeva i Savski kej od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave.

- Drugi deo rekonstrukcije od Brankovog mosta ali sa druge strane, biće urađen o trošku investitora Beograda na vodi, kao i fasade u tom delu ulice. Biće rekonstruisan i hotel Bristol, a u decembru će početi obnavljanje Savskog trga - naveo je Vesić i dodao da bi trebalo da taj posao bude završen do sredine sledeće godine.

Takođe, podsetio je da će zgrada železničke stanice postati muzej, a na mestu gde su sada peroni radiće se umetnička galerija.

- Do kraja godine paraleno sa Savskom počeće izgradnja centalnog parka. Istovremeno sa rekonstrukcijom Savskog trga preduzeće Beograd na vodi će rekonstruisati Savsku ulicu. Bulevar Vudro Vilsona biće pušten i vozači će imati paralelnu vezu tokom rekonstrukcije Savske - najavio je Vesić.

Kako je dodao, dolazni peron na autobuskoj stanici će biti ugašen tokom ove godine, a izmešta se na Novi Beograd gde je već počela da se radi autobuska stanica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
hana

pre 5 godina

OVA IDEJA O CENTRALNOM PARKU MI SE SVIDJA AI IZESTANJE STAROG SAVSKOG MOSTA JE KRAJNJE NEOPHODNO

Ur Nino sar Serbule

pre 5 godina

Novi Savski most daće još lepši i bolji izgled ovom delu Beograda.

Mijat

pre 5 godina

Oov će umnogome rasteretiti saobraćaj u ovom delu Beogarad kada bude bio gotov most.

Milan Savić

pre 5 godina

Beograd postaje svetska metropola, gradi se na sve strane.

Danka Dimitrijevic

pre 5 godina

Ioanko je velika guzva u Beogradu, treba uraditi taj most kako bi se malo rasteretio saobracaj. Beograd ce biti kao i sve moderne prestonice.

Tanja

pre 5 godina

Novi most je biti funkcionalniji i Beograd ce biti prava lepotica.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set