• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.08.2018

08:26

VESIĆ OBIŠAO RADOVE U ZEMUNU: Uskoro završetak radova u Njegoševoj i obnova Gardoša

Beograd

VESIĆ OBIŠAO RADOVE U ZEMUNU: Uskoro završetak radova u Njegoševoj i obnova Gardoša

Podeli vest

Rekonstrukcija Njegoševe ulice u Zemunu biće završena do 3. septembra, izjavio je nakon obilaska radova zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je tom prilikom najavio i rekonstrukciju kule Gardoš

- U sklopu letnjih rekonstrukcija beogradskih ulica i radova koje vršimo u Zemunu, kao jednom od najstarijih delova Beograda, rekonstruišemo Njegoševu ulicu koja je duga oko 80 metara. Svi koji dođu u Zemun, ne samo građani koji tu žive, prolazili su ovom ulicom zbog restorana koji su popularni i znaju kako je ona izgledala, a po mom mišljenju nije bilo ulice u Beogradu koja je u gorem stanju od ove - rekao je Vesić.
On je precizirao da je rekonstrukcija počela 27. jula i da će trajati do 3. septembra, ističući da je vrednost investicije 15 miliona dinara.

- Zamenićemo kocke, uraditi kompletnu zamenu instalacija tako da će ova ulica, kada bude rekonstruisana, zaista izgledati onako kako treba da izgleda - rekao je Vesić i podsetio da je plan da se u samom centru Zemuna ove godine uredi više od 80 fasada.

VesićTanjug

Vesić

Zamenik gradonačelnika je najavio rekonstrukciju kule Gardoš i dodao da je vrednost te investicije 34 miliona dinara.Kako je naveo, opština Zemun je obezbedila skoro 13 miliona dinara iz oportuniteta od Ministarstva pravde, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija 12 miliona, dok će Grad Beograd obezbediti oko 10 miliona dinara.

- To je dodatno ulaganje u Zemun i nešto čemu težimo jer je Zemun dragulj Beograda koji je dugo bio zapostavljen - dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, ne samo da se Zemun neplanski širio već i centar, staro jezgro Zemuna, nije tretirano onako kako treba.

- Mislim da je sada vreme kada će Zemunci videti da Grad ulaže u Zemun i da se njime ponosimo jer je to mesto gde Beograđani sa zadovoljstvom dolaze, koje poseti veliki broj turista i treba da bude uređeno - dodao je zamenik gradonačelnika.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić je rekao da su u mnogobrojnim razgovorima sa sugrađanima saslušani njihovi predlozi i sugestije i da su odabrani pravci i ciljevi razvoja Zemuna, u smislu razvoja infrastrukture i privlačenja investitora u tu opštinu.

- Akcenat smo stavili na razvoj turizma jer Zemun i građani koji tu žive to zaslužuju. Poseban akcenat smo stavili na Zemunski kej jer je to jedan od bisera naše opštine. Želim da naglasim da smo završili projekat, čekamo da prođe reviziju i dobijemo građevinsku dozvolu za izgradnju pristana za međunarodne brodove, čime ćemo Zemun upisati na turističku mapu Evrope - rekao je on.

Kako je dodao, izgradnjom pristana svi kruzeri koji prolaze pored Zemuna će moći da pristanu i da se turisti upoznaju sa svim onim što Zemun nudi.

VESIĆ PODRŽAO ZAJEDNIČKI NASTUP BAJAGE I HLADNOG PIVA: Beograd je metropola, svi pravi umetnici su doborodošli!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mina

pre 5 godina

Nakon rekonstrukcije ove ulice ce jos lepse izgledati....

Gaga

pre 5 godina

Sigurna sam da će Zemuncima biti od velikog značaja rekonstrukcija u Njegoševoj ulici.

Dragan

pre 5 godina

Svaka čast! Deo po deo a sve u cilju ulepšavanja Beograda. Bravo!

Tamara

pre 5 godina

Beograd ce uskoro biti jedna od najlepsih svetskih metropola .

Jelena

pre 5 godina

Sve sto se uradi za lepsi grad je za svaku pohvalu. Samo napred.

barbara

pre 5 godina

Doslo je vreme i da se taj deo Beograda sredi, gradjani ce sada imati stvarno lep kej.

Jovan

pre 5 godina

Ima dosta posla u našoj zemlji ko hoće zaista da radi, ne mora se više ići u inostranstvo.

Lara

pre 5 godina

Divna vest, dobra stvar je što će i Zemun da bude obnovljen.

Aca

pre 5 godina

Lepo je videti koliko se naporno radi i ulaže ne samo u Beograd, već u celu Srbiju.

Govedarica

pre 5 godina

Zemun je sve uredjeniji. Posle visedecenijskog zastoja ofanzivno se krenulo u izgradnju i rekonstrukciju Beograda.

Tijana

pre 5 godina

Zemun je mnogo napredovao, rekonstrukcija ulica i ulaganje je vidljivo.

Sanja

pre 5 godina

Zemun izgleda fantastično, svaka čast za ulaganje.

Vaska

pre 5 godina

Obnavljanje, a ne rušenje građevinskih rariteta! Kula treba da se obnovi jer je jedan od simbola Zemuna!

Fudbaler

pre 5 godina

Zamenićemo kocke, uraditi kompletnu zamenu instalacija tako da će ova ulica, kada bude rekonstruisana, zaista izgledati onako kako treba da izgleda. Naravno da je potrebno da grad Beograd blista i bude uređen i lep grad. Zemun je zaslužio da bude moderan i uređen grad.

Fudbaler

pre 5 godina

Grad ulaže u Zemun i da se njime ponosimo jer je to mesto gde Beograđani sa zadovoljstvom dolaze, koje poseti veliki broj turista i treba da bude uređeno. Naravno da treba da i Zemun bude modaran, lep i čist grad.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set