• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2018

22:36

(FOTO) PRESLATKO! Ovo su novi stanovnici beogradskog zoološkog vrta

Beograd

(FOTO) PRESLATKO! Ovo su novi stanovnici beogradskog zoološkog vrta

Podeli vest

Zoološki vrt grada Beograda postao je bogatiji za četiri nova stanovnika, tačnije dve nove vrste.

Radi se o najlepšim lamama - alpakama i o najvećim glodarima - kapibarama.

- Alpake su prvi put u našem vrtu, mada smo dosada pored običnih lama imali i lame gvanako. Pored toga što su mnogo lepše od drugih lama, alpake su poznate i po izuzetno kvalitetnoj dlaci koja može biti dugačka do 40 centimetara - objavio je na svojoj Fejsbuk stranici gradski Vrt.

Svetlija alpaka je mužjak, dok je lepotica smeđe kose nova cura u Vrtu. Još uvek nemaju imena, ali kada se malo priviknu na novi život na Kalemegdanu, za njih će se naći neka odgovarajuća.

Pored njih, u Beograd su se preselile i kapibare, glodari dugi od 100 do 130 centimetara i teški od 50 do 60 kila. Poznati su kao dobri plivači, koji mogu čak i da spavaju u vodi, držeći nosiće iznad površine, a onda i sjajni ronioci sposobni da ostanu potopljeni i do pet minuta!

Super životinjice se snalaze i na kopnu, jer neki primerci mogu da trče brzo poput konja. 

Životinje su u našu prestonicu došle iz Ljubljane, kao deo razmene sa ondašnjim Zoo vrtom. Iz Beograda će se za Sloveniju stoga uputiti par crvenih kengura.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set