• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2018

10:34

VESIĆ: Fondacija za mlade talente raspisala konkurs za osnovce, RAZVIJAMO POTENCIJAL TALENTOVANE DECE!

Beograd

VESIĆ: Fondacija za mlade talente raspisala konkurs za osnovce, RAZVIJAMO POTENCIJAL TALENTOVANE DECE!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je Fondacija za mlade talente grada raspisala danas, 14. novembra, konkurs za dodelu novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda gradskih osnovnih škola u ukupnom iznosu od 12 miliona dinara.

Kako prenosi gradski Sekretarijat za informisanje, on je precizirao da će svi talentovani osnovci imati priliku da do 26. novembra konkurišu za nabavku neophodne opreme radi daljeg negovanja talenta. 

- Donošenjem Odluke o raspodeli novčanih sredstava talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola sa sedištem na teritoriji grada Beograda za 2018, dodela novčanih sredstava biće ograničena. Maksimalni iznos koji će moći da se dodeli pojedinačnom kandidatu za nabavku neophodne opreme koja omogućava dalje negovanje talenta na konkursu iznosiće 300.000 dinara. Sva odobrena sredstva biće dodeljena jednokratno - rekao je Vesić. 

Prema njegovim rečima, kandidati će biti rangiran na osnovu bodova koji su definisani u okviru pet kriterijuma: talenat (umetnost, sport i nauka), socijalno-ekonomski status porodice, uspeh u školovanju, pripadnost osetljivoj društvenoj grupi i izuzetnost.

- Za razliku od prethodne dve godine kada je Fondacija uspešno sprovela konkurse za talentovane učenike srednjih škola, ove godine odlučeno je da se pomogne talentovanim učenicima od petog do osmog razreda osnovnih škola - dodao je Vesić. 

Fondacija za mlade talente grada Beograda posvećena je pomaganju mladim talentima koji su slabijeg materijalnog stanja, kako bi razvili svoj potencijal, i trudi se da svojim radom unapređuje položaj dece i mladih kroz kreiranje uslova za napredovanje i usavršavanje. Naučni i umetnički razvoj svakog talentovanog deteta Fondacija će podržati ove godine kroz kupovinu neophodne opreme, kaže se u saopštenju.

Upravni i Nadzorni odbor čine eminentni građani s kredibilitetom koji zajedno sa predstavnicima Fondacije čine uspešan tim, koji je dobar pokazatelj pravog puta i priznatog rada organizacije. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusa

pre 5 godina

Svaka čast za fondaciju i treba da se razvijaju mladi talenti.

Tijana

pre 5 godina

Sve pohvale jer razvijati potencijal pametne dece se uvek duplo korisno vraca drzavi.

Aleksa

pre 5 godina

Imamo jako pametnu decu sto je ohrabrujuce za buducnost.

Anđela

pre 5 godina

Dobro je propoznati i negovati talenat.Jos je bolje znati, da ce se talentovanoj takvoj deci omoguciti daljji napredak u obrazovanju i napredovanju!

Bane

pre 5 godina

Ovakve akcije treba podrzati. Dobro je znati da i nadarena deca imaju perspektivu koja ce im omoguciti vise nego do sada!

Tara

pre 5 godina

Odlican podstrek za svu nasu decu! Veoma je vazno negovati i razvijati potencijal kod njih, jer imamo izuzetno talentovanu decu!

MITAR

pre 5 godina

Milioni evra, dobijeni raznoraznim malverzacijama, na račun građana, obeležili su period Đilasa. Nove fabrika, nova radna mesta, nove investicije, suficit u budžetu, simbol su vlasti Vučića. Razlika?

Milko

pre 5 godina

Deca su nase najvece bogatstvo i treba ih cuvati, a pogotovo stimulisati talente.

Leontina

pre 5 godina

Ovo su sjajne vesti za sve osnovce koji poseduju talenat, stvaraju se uslovi za napredovanje i usavrsavanje talenta.

marijana

pre 5 godina

Talentovanu decu treba podstaći i omogućiti im da maksimalno iskoriste svoj talenat.

Tinka

pre 5 godina

Za osnovce je ovo odlicna vest s obzirom da se ovakvim radom nase Vlade stvaraju mogucnosti za negovanje i usavrsavanje talenata koji deca poseduju.

milica

pre 5 godina

Još jedan podsticaj kako bi mladi ostajali u zemlji, bravo.

Mara

pre 5 godina

Treba podsticati decu, pogotovo talentovanu, Srbija je puna zlatne i talentovane dece, kome je svaki vid podsticaja jako bitan

Nevena

pre 5 godina

Svaka cast! Dodela novcanih sredstava je djacima preko potrebna, to je prava nagrada i motivacija za ulozeni trud.

Biljana

pre 5 godina

Drago mi je da vidim da se ulaze i u mlade narastaje,to je nasa buducnost.

Milica

pre 5 godina

Bravo! Podsticati mlade da budu jos uspesniji! Svaka cast za potez!

Ivana

pre 5 godina

Bravo! Vesić ima sjajne ideje za brigu o deci. Prvo vrtići pri preduzećima, sad stipendije za osnovce. Svaka čast.

Daki

pre 5 godina

Ulaganje u mlade i talentovane ljude je ulaganje u budućnost.

Katarina

pre 5 godina

Sve pohvale za ovaj projekat, upravo ovako se radi na unapređivanju položaja dece i mladih kroz kreiranje uslova za njihovo napredovanje i usavršavanje.

Miško

pre 5 godina

Браво, мисли се и о младим талентима.

vanja

pre 5 godina

Veoma vazna i znacajna stvar, stvarno je lepo ovako nesto i cuti i videti.

Bojan

pre 5 godina

Ovako se nasi najmladji motivisu da uce i dokazuju se, svaka cast.

beli tigar

pre 5 godina

Bravo treba misliti na nasu talentovanu decu.

AleksMache

pre 5 godina

Svaka čast, oni su budučnost i njima treba pružiti ruku!

Erik

pre 5 godina

Mladi su naša budućnost i u njih trebamo ulagati najviše.

Nk

pre 5 godina

Svako ulaganje u obrazovanje je ulaganje u Srbiju

minja

pre 5 godina

Sva ona dečica koja imaju talenat treba im omogućiti da taj svoj talenat i ostvare.

Beograđanin

pre 5 godina

Ulaganje u decu i obrazovanje nije trošak nego investicija!

kristina

pre 5 godina

Treba podrzati mladu i talentaovanu decu, koja zeli da radi na sebi.

Toma

pre 5 godina

Vest koja raduje.:-) Lepo što vlast pomaže našim mladima i na ovaj način.

Milan

pre 5 godina

Ово су праве ствари! Улагање у децу јер су она наш потенцијал.

Mladen

pre 5 godina

Mlade i talentovane ljude treba uvek podržati.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set