• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beograd.rs

18.12.2018

18:42

VESIĆ: ZA PORODICE SA BLIZANCIMA 50.000 DINARA: Još jedan vid podrške Beograda!

Beograd

VESIĆ: ZA PORODICE SA BLIZANCIMA 50.000 DINARA: Još jedan vid podrške Beograda!

Podeli vest

Zahvaljujući dobroj socijalnoj politici i uštedama u budžetu, Grad Beograd je odlučio da majkama koje dobiju blizance obezbedi dodatno novčano davanje od 50.000 dinara, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Kako je pojasnio, reč je o Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, koji je na današnjoj sednici usvojilo Gradsko veće.

Ovaj vid pomoći predložio je Sekretarijat za socijalnu zaštitu, a naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada u petak, 21. decembra. 

- Grad Beograd kontinuirano sprovodi odgovornu socijalnu politiku u cilju podsticanja rađanja, kao i podrške roditeljima i porodiljama. Nastavljamo da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, a sigurno je da je porodicama koje dobiju blizance svaka pomoć dobrodošla. Ovo je još jedan vid podrške, a Grad Beograd na ovaj način proširuje listu novčanih davanja. Pružamo koliko možemo i želja nam je da sa ovakvim, ali i dodatnim oblicima pomoći nastavimo - naglasio je Vesić i dodao da je grad finansijski stabilan, te da se sva prava koja građani ostvaruju izmiruju redovno.

Prema njegovim rečima, zahtevi za sva novčana davanja Grada Beograda porodiljama mogu se podneti elektronskim putem preko portala E-beba još u porodilištu. Takođe, predaja zahteva vrši se i preko pisarnice Gradske uprave radnim danima od 7.30 do 15.30 časova u Ulici 27. marta 43-45.

Prilikom podnošenja zahteva, potrebno je doneti očitanu ličnu kartu, a svu ostalu dokumentaciju zaposleni pribavljaju po službenoj dužnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksa

pre 5 godina

Dobro je sto Beograd brine o svojim porodiljama!

Jovana Branković

pre 5 godina

Moramo na svaki mogući našin podsticati natalitet tako da je ova vest odlična za buduće mame.

Davor

pre 5 godina

Odlična vest, tako se utiče na povećavanje nataliteta.

Otac

pre 5 godina

Ovo je konkretan primer kako se ova vlast brine o natalitetu! Ovo je odličan podsticaj da nas bude što više! Da se uvećamo kao narod

Pozdrav

pre 5 godina

Pozdravljam svaku konkretnu meru za revitalizaciju naroda koji je ostario i brojčano se smanjio.

sandra

pre 5 godina

Tako se radi u interesu gradjana i porodica i buducih narastaja.

Olivera

pre 5 godina

Beograd zaista maksimalno izlazi u susret porodiljama, dokaz za to je i ova novčana pomoć majkama koje su dobile blizance i kojima je svaki vid podrške dobro došao.

Ketty

pre 5 godina

Lep gest i hvala gradskoj vladi. Ala ce sada da opletu botovi iz opozicije.

Hrcak

pre 5 godina

Lepo, lepo nema sta.. A da nece mozda i Djilas da se masi za dzep? Jer se najvise busa u prsa.

mila

pre 5 godina

A PORODICE SA BLIZANCIMA 50.000 DINARA: Još jedan vid podrške Beograda

Nadica

pre 5 godina

Dobro je da se pomogne porodicama koje imaju blizance , jer su oni nasa buducnost.

Aleksa

pre 5 godina

Beograd svakodnevno pokazuje brigu o svojim gradjanima i njihovoj boljoj buducnosti.

Sara

pre 5 godina

Rezultat dobre socijalne politike, jesu i veća izdvajanja za decu i porodilje. Svaka čast na radu, ne sumnjam a će iz godine u godinu ova izdvajanja biti veća.

jana

pre 5 godina

Veoma lepe vesti koje ce mnogim roditeljima blizanaca doneti olaksanje jer nasa buducnost je u ulaganju u porast nartaliteta.

Mare

pre 5 godina

Ovo je jasna poruka da mora da nas bude što više i pozdravljam naknadu za svu decu tako treba

Pavle

pre 5 godina

Podsticaji za povecanje nataliteta u Srbiji, od velikog su znacaja. Ovo treba da bude vid podrske, jedan u nizu. Dakle nastaviti sa novcanim davanjima.

Adriana

pre 5 godina

Novo gradsko rukovodstvo ima razumevanja za trudnice, a pogotovo one koje rode blizance i ova cifra od 50.000 dinara puno ce znaciti novim majkama pri podizanju novorodjencadi.

Nada

pre 5 godina

Dopada mi se takav vid podrske porodicama sa blizancima i drago mi je sto aktuelna vlast nudi odgovarajuci vid pomoci takvim porodicama.

Mašnica

pre 5 godina

Bravo, puna podrška za ovu odluku. Treba podsticati rađanje.

mara

pre 5 godina

Treba pomoci nasim porodiljama u odgajanju dece.

stalno

pre 5 godina

Gest koji zaslužuje svaku pohvalu. Trebalo bi sistemski stalno poboljšavati stvari u toj oblasti.

Zoran

pre 5 godina

Bitno je da nasa zemlja napreduje na svim poljima,ovo je lep gest.

Vedran

pre 5 godina

Konacno da procitam nesto lepo, svaka druga vest onaj degenerik sto umesto glave na ramenima drzi hrkljus a Tramp mu sitnu knjigu pise.. Lajk za odluku,

Grga

pre 5 godina

Sve pohvale, na još jedan način se sve čini da se poveća natalitet u Srbiji!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set