• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2018

11:30

VESIĆ NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Opozicija nudi strategiju ZATVARANJA FABRIKA!

Beograd

VESIĆ NA SEDNICI SKUPŠTINE GRADA: Opozicija nudi strategiju ZATVARANJA FABRIKA!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doveo više nego iko stranih investitora u zemlju, dok opozicija nudi strategiju otpuštanja radnika i zatvaranja fabrika

 

Rast i snaga srpske privrede zasnivaju se na prilivu investicija i izvozu, rekao je Vesić obrazlažući u Skupštini Beograda gradski budžet za iduću godine i dodao da su investicije posebno važne i da je predsednik Vučić doveo više nego iko stranih investitora u zemlju.

On je, kaže Vesić, ukinuo zakon o stranim investicijama i doneo zakon o ulaganjima čime je sprečio da samo stranci mogu da dobiju podršku države, već to sada mogu i domaći privrednici.

- Prošli smo kroz teške periode, ali budite sigurni da dok nas vodi naš predsednik Vučić, nikada više Srbija neće biti zemlja u kojoj kada uveče legnete ne znate šta vas sutra čeka. On to neće dozvoliti i mi mu, svi zajedno, podškom moramo pomoći da nastavi da od Srbije pravi ekonomski jaku i stabilnu državu - istakao je Vesić.

VESIĆ PRED DANAŠNJE ZASEDANJE: Na sednici Skupštine grada skoro 50 tačaka, budžet realan i uravnotežen!

Između ostalog, naveo je da se u Beogradu beleži rast zaposlenosti, o čemu najbolje govori podatak da je porez na dohodak građana porastao za 1,4 milijarde dinara.

- Sa 36,5 milijardi dinara u 2012. godini na 37,9 milijardi dinara u 2018. godini, dok je projekcija za 2019. godinu 39,2 milijardi dinara, odnosno uvećanje za 2,7 milijardi dinara. Juče je u Beogradu nezaposleno bilo 75.996 lica, dok je 2013. godine bilo 109.732 nezaposlenih - rekao je Vesić.

Istakao je da Beograd ima sve veći priliv investicija i da je plan da se u gradske opštine dovede još novih investitora, kao i da se i dalje ulaže u infrastrukturu.

VESIĆ: Grad podržava i pomaže porodice sa mnogo dece

Sa druge strane, naveo je, opozicija u Srbiji očigledno ne razume ove procese i zato nudi strategiju proterivanja stranaca, nacionalizacije stranog kapitala, otpuštanja radnika i zatvaranja fabrika.

- Tome mogu samo da slede sankcije i ponovna izolacija Srbije - zaključio je Vesić.

Smanjen javni dug grada Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je javni dug grada smanjen, sa 70,88 odsto, koliko je iznosio u 2012. godini, na 42,83 odsto u 2018. godini, odnosno projektovanih 38,73 odsto u 2019.

Na sednici gradskog parlamenta, Vesić je, obrazlažući predlog budžeta Beograda za 2019. godinu, ukazao da su prenete obaveze u 2014. godinu iz 2013. samo za socijalna davanja iznosile oko pet milijardi dinara (5.263.095.553,35 dinara), a ukupan budžet Sekretarijata za socijalnu zaštitu u 2013. godini bio je manji i iznosio je 5.170.182.016 dinara.

- Kako je moguće da se prenese dug veći od planiranog budžeta? Na ovaj način, vi ste ugrozili sve socijalne kategorije u Beogradu i još jednom pokazali da vas oni ne zanimaju - rekao je Vesić odbornicima nekadašnjih vladajućih strarnaka, a sada opozicije.

Na kraju 2013. godine, dug za pripremu i distribuciju besplatnih obroka licima koja za to ostvaruju pravo iznosio je oko 481,4 miliona dinara, rekao je Vesić i dodao da dobavljač nije bio izabran putem javne nabavke.

On je, između ostalog, naveo i da se korisnicima koji se nalaze u stanju teške situacije, na osnovu rešenja za jednokratnu pomoć gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, dugovalo 85 miliona dinara.

- Sve ove dugove smo platili, do poslednjeg dinara. Trenutno Sekretarijat za socijalnu zaštitu redovno izmiruje sve svoje obaveze i finansijski plan mu je u skladu sa potrebama - istakao je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
suncica

pre 5 godina

Vec su jednom zatvarali fabrike,nije im dosta.

tale

pre 5 godina

a možda onda da vođe te opozicije kupe te fabrike i da još malo zarade posle njihovom preprodajom

NikolaS

pre 5 godina

opoziciji necemo dozvoliti vise da maltretiraju narod koji mi pokusavamo da podignemo na noge.

Petra

pre 5 godina

Наш народ је огорчен протеклим владавинама да не може да види и да поверује суфицит, у напредак и у нова радна места. Разумем то, али морамо и ми мало да променимо ту негативну перспективу.

Joca

pre 5 godina

I zato nece nikada doci na vlast,jer nas narod nenzeli da se vrati na prosjacki stap.

Biljana

pre 5 godina

Opozicija nije dobro dosla i Srbi je nikad nece izglasati!

Tasa

pre 5 godina

Opozicija nema plan i program rada, to je vec svima jasno.

Sanja

pre 5 godina

Ovakvom politimom se uštedelo na budžetu Beograda, jer nema više milionskih krađa. DSvaka čast za domaćinsko rukovođenje gradom.

lazar

pre 5 godina

Opozicija može samo da ponudi haos,bedu i nemaštinu!

Maja

pre 5 godina

Opozicija ne menja svoju taktiku vec dugi niz godina.

Jovan

pre 5 godina

Dok je opozicija vodila Srbiju na njihov "demokratski" način ništa nije radilo, nismo mogli ni pedale za bicikle da pravimo. Sada treba da sednu u prvi red i nešto nauče od Vučića.

Maurudin

pre 5 godina

Po meni opozicija nema konkretan plan i program.I verovatno bi se tako i zavrsilo sa fabrikama i privredom.

miki

pre 5 godina

Njihovo vreme je proslo mogu da pricaju sta god hoce

Keki

pre 5 godina

Opozicija ima resenje za bolji zivot samo za sebe a to je da se silom dođe na vlast. Ceo tim na čelu sa gradonačelnikom čini sve napore da popravi ono što su bivše vlasti “uradile”odnosno ne uradile.

Realno

pre 5 godina

Investicije su posebno važne za državu a predsednik Vučić je doveo više nego iko stranih investitora u zemlju.Danas,posle svih teskih godina, imamo stabilan i uravnotezen budžet.

OGI

pre 5 godina

Opozicija je za vreme svoje vladavine opljackala i dovela, ne samo Beograd, vec celu Srbiju do ivice bankrota. Sada je javni dug znacajno smanjen, Srbija se sve vise finansijski oporavlja, a samim tim i Beograd.

NATASA

pre 5 godina

Nista ovo ne cudi jer opozicija nema nista konkretno da ponudi osim nasilja,uvreda i psovki po cemu su jako popularni poslednjih dana

Sanja

pre 5 godina

Opozicija oduvek ima propale ideje, zato ih niko i ne slusa!

Dehan

pre 5 godina

Necemo da dozvolimo opozicija da maltretira nas narod

ceca

pre 5 godina

Pa oni su i sve zatvorili dok su bili na vlasti.

pop

pre 5 godina

Kakva je skupština ako nema malo uvreda, svadja, itd...

marija

pre 5 godina

Oni su to najbolje znali da rade da zatvaraju fabrike i otpuštaju radnike pa bi opet isto.E,neće moći!

Dragana

pre 5 godina

To su vec pokazali, najbolji su u zatvaranju.

ratko

pre 5 godina

Opozicija pokazuje da je jalova u svakom pogledu.

Milana

pre 5 godina

Pod hitno doneti uredbu da se opoziciji za vredjanje kolega u skupstini odredi ogromna novcana kazna, dosta vise njihove bahatosti.

Mika

pre 5 godina

Navikli smo mi na njihove strategije, zato nikada i neće doći na vlast!

Tea

pre 5 godina

Zalosno je uopste misliti da oni imaju ikakvu strategiju za bilo sta...vec smo videli njihove maximume kroz pretnje, silovanja, nasilje...

Marijana

pre 5 godina

Vec su jednom zatvarali fabrike,nije im dosta. Kad ce više da stanu.

Zena

pre 5 godina

Oni su samo zatvarali fabrike i puniti svoje dzepove,ali sad to više ne može danas se sve više otvara fabrika gde ljudi mogu da zarade novac za svoju porodicu

ljubica

pre 5 godina

Dok su bila na vlasti mnoge fabrike su prodali i uništili,pa sada hoće isto.To im se neće dopustiti.

Mara

pre 5 godina

Pa dok su bili na vlasti, samo su to i znali da rade, da zavaraju fabriku i drzavu da vode u propast jer ih za nista nije bilo briga. Proslo je to njihovo vreme, stalo se na put lopovima i raznim prevarama. Srbija je danas jedna ozbiljna drzava koja je pocela da cveta od kada je Vucic predsednik.

Nestor

pre 5 godina

Odgovorni predsednik otvara nova radna mesta i podiže standard građana, da opozicija dođe na vlast vratili bi se u srednji vek.

Miško

pre 5 godina

Opozicija je skroz naskroz poludela... Predsednik je jedva smanjio nezaposlenosti u Srbiji!!!

mimi

pre 5 godina

vođe te opozicije kupe te fabrike i da još malo zarade

kalina

pre 5 godina

Opozicija bi sve opet da unisti,samo sto im to ovaj put nece uspeti.

Era

pre 5 godina

Dok su bili na vlasti sve su pozatvarali nije in dosta pa bi jos.Ali nece im se ostvariti taj san.

mara

pre 5 godina

Gradjani Srbije nece dozvoliti da ovi opet dodju na vlast i da zatvaraju fabrike.

Mile

pre 5 godina

Potpuna istina, zuta banda je zatvorila hiljade fabrika i preduzeca za vreme njihove strahovlade, nikada vise.

Uros

pre 5 godina

Opozicija nikada nista nije otvorila, osim licnih racuna u stranim bankama, gde im stizu " milioni stranih valuta " od stranih mentora, ne racunajuci 15 - ogodisnju pljacku narodnog novca, kada su bili na vlasti .

mita

pre 5 godina

Narod dobro zna koliko je naš predsednik Vučić ojačao Srbiju na svakom polju za razliku od opozicije koja je umalo uništila.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set