• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.12.2018

17:16

KONTINUIRANA SARADNJA SA TUŽILAŠTVOM! Vesić: Zaustavili smo divlju gradnju u Beogradu!

Beograd

KONTINUIRANA SARADNJA SA TUŽILAŠTVOM! Vesić: Zaustavili smo divlju gradnju u Beogradu!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio danas da je nizom radikalnih mera zaustavljena divlja gradnja u Beogradu

Na pitanje novinara u Vladi Srbije da li postoji spisak investitora sa sumnjivom prošlošću i na koji način Beograd tretira takve ljude i da li postoji kontakt sa tužilaštvom u vezi sa tim pitanjem, Vesić je rekao da ih grad ne tretira posebno poštos je deo lanca u kome učestvuju tužilaštvo i policija.

- Bespravna gradnja je krivično delo. Hvala Zorani na zaista hrabrom i velikom iskorakom i na izmenama Zakona o ozakonjenju i Zakona o planiranu i izgradnji. Bile su potrebne radiklane mere kako bi se zuastavila divlja gradnja u Srbji. Da to nije urađeno ne bismo danas imali ove rezultate, a divlja gradnja je, ipak, zaustavljena i to možemo slobodno da kažemo - naglasio je Vesić.

Naveo je da kada je reč o poreklu novca koji se koristi za divlju gradnju da se pretpostavlja da investitor koji nema dozvolu radi nešto neregularno, kao i da je istraživanje pokazalo da je ulaganje u nerkretnine prvi rizik kod pranja novca.

- Imamo kontiuniranu saradnju sa tužilaštvom na teritoriji grada Beograda - dodao je.

Vesić je objasnio da sada oni koji grade nelegalno moraju da plate novčanu kaznu i dobijaju uslov da ako ponove delo mogu da odu u zatvor, čime je tužilaštvo zauzelo mnogo oštriji stav.

Kako je rekao, sada prvi put zajedno izlaze na teren inspektori tužioci i policija i taj proces je mnogo efikasniji.

Na pitanje novinara pod kojim uslovima je kineskom investitoru dodeljena koncesija za izgradnju četiri podzmene garaže u Beogradu, Vesić kaže da se na konkurs javio samo koncorcijum na čelu sa kompanijom Šandong.

- Mi smo na poslednjoj sednici Skupštine grada dali saglasnost na model ugovora. Sad će se o tom ugovoru pregovarati i on treba da bude potpisan u roku od dva meseca. Kada taj ugovor bude potpisan tada će on biti i objavljen i građani će tačno znati kolika će biti cena i šta će se dešavati sa svim u vezi sa izgradnjom tih garaža - rekao je Vesić.

Kaže da se grad trudio da prilikom pregovora sa kineskim partnerom obezbedi čitav niz pogodnosti za grad u skladu sa javnim pozivom.

Konzorcijum je ponudio da investira 40 miliona evra u izgradnju četiri podzemne garaže - na Studentskom trgu, Trgu Republike, u Fruškogorskoj ulici i Kosovskoj ulici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set