• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.12.2018

17:20 >> 17:29

(FOTO) VESIĆ: Grad obezbedio paketiće za decu u Sigurnoj kući!

Beograd

(FOTO) VESIĆ: Grad obezbedio paketiće za decu u Sigurnoj kući!

Podeli vest

Deci koja sa majkama borave u Sigurnoj kući danas su uručeni novogodišnji paketići, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je nastavak pomoći Grada Beograda Sigurnoj kući, kao i nove projekte jer je, kaže, borba protiv nasilja u društvu, posebno nad ženama, trajna politika i opredeljenje.

Vesić je rekao da je Grad Beograd obezbedio 20 novogodišnjih paketića za decu iz Sigurne kuće, gde je trenutno 18 dece i 26 žena, ali i naveo da se njihov broj stalno menja. 

- Kao deo saradnje koju Grad Beograd ima sa Sigurnom kućom organizovali smo da danas deca koja se trenutno nalaze u Sigurnoj kući dobiju novogodišnje paketiće, ka i sva druga deca u Srbiji - rekao je Vesić. 

Naveo je i da je danas još jedan lep dogadaj za Sigurnu kuću budući da su Apotekarska ustanova Beograd i kompanija Hemofarm odlučili da poklone potrebne lekove za godinu dana namenjene ženama u Sigurnoj kući. 

Foto: Beograd.rs

- Od danas će za čitavu narednu godinu imati najneophodnije lekove. Inače, pošto se ne zna se koliko će žena biti u Sigrunoj kući, ko će doći tokom dana ili noći, dešavalo se da nema dovoljno lekova i da moraju da čekaju da se otvore apoteke ili da se obezbede lekovi na drugi način - rekao je Vesić. 

Naglasio je da je Sigurna kuća važan projekat za Grad Beograd. 

- U 2019. naš čekaju novi projekti kada je u pitanju Sigurna kuća, jer borba proitv nasilja u društvu i borba protiv nasilja posebno nad ženama je nešto što je naša trajna politika i naše opredljenje kao društva - kaže Vesić. 

Događajima poput današnjeg, navodi Vesić, skreće se pažnja društva da je nasilje neprihvatljivo i da postoje žene žrtve nasilja kojima, pored sankcije za nasilnike, treba omogućiti da ih društvo prihvati na način na koji one to zaslužuju. 

- Sigurna kuća je prvi korak. Posle Sigurne kuće sledi to da im obezbedimo smeštaj u nekom prelaznom periodu dok se ekonomski ne osamostale da žive sa decom - kaže Vesić. 

Zamenik gradonačelnika je naveo da su tokom 2018. potpisani ugovori sa komanijama koje ženama iz Sigurne kuće obezbeđuju posao. 

Foto: Beograd.rs

 

- Ključ njihovog izlaska iz ove situacije u kojoj se nalaze je da budu ekonomski nezavisne, da društvo pokaže da brine o njima i da ih neće ostaviti i u ovakvim situacijama kada se zasta osećaju bespomoćno - naglasio je Vesić. 

On je, međutim, rekao da se nažalost u našem društvu ne prijavljuje sigurno veći deo onog nasilja koji se desio nad ženema iz mnogih razloga. 

- Mnoge zene ne znaju da mogu da dobiju zaštitu, nalaze se u sredinama gde se suočavaju sa predrasudama ili misle da će nešto tako proći. Ovo je naša poruka svima njima, svako ko se nađe u situaciji da trpi nasilje treba da potraži pomoć društva, a mi smo kao društvo zaista pokazali kroz pomoć Sigurnoj kući da smo spremni da se suočavamo sa ovim problemom i da stanemo iza ovih žena - poručio je Vesić.

Uručenju novogodišnjih paketića deci iz Sigurne kuće prisustvovali su i gradske sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, koorinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević i glumac Svetislav Goncić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set