• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2019

13:40

RADOJIČIĆ uručio prvorođenim bebama po 300.000 dinara!

Beograd

RADOJIČIĆ uručio prvorođenim bebama po 300.000 dinara!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je prvorođene bebe u Novoj godini u GAK Višegradskoj i Narodnom frontu

 

On je uručio novčani poklon prvorođenom dečaku i devojčici u vrednost od 300.000 dinara.

Poklon je namenjen prvorođenoj devojčici i dečaku, ali pošto su u Višegradskoj i Narodnom frontu bukvalno u isto vreme rođene dve devojčice one će novčani poklon od 300.000 dinara podeliti.

Prvorođeni dečak u GAK Višegradska Stefan Mijailović dobio je 300.000 dinara, a devojčica koja je rođena u prvim minutima Nove godine Iskra dobila je 150.000 dinara, kao i devojčica Nikolina rođena u Narodnom frontu.

Novčane poklone obezbedila je firma "Sequester employment". Ukupno je u novogodišnjoj noći rođeno 14 beba u ova dva porodilišta.

Gradonačelnik je nakon obilaska beba i majki rekao da grad koji želi da ima budućnost mora da brine o svojoj deci i natalitetu i da će se i u narednom periodu voditi računa o demografskoj politici.

- Beograd će i dalje brinuti, kao i do sada, o novim bebama. Za svaki porođaj majke će i dalje dobijati 10.000 dinara od grada, za socijalno ugrožene planirano je 25.000 dinara, a za treće dete 30.000 dinara - rekao je Radojičić.

On je dodao da će od ove godine blizanci dobijati 50.000 dinara.

Zajedno sa gradonačelnikom bebe je obišla i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dr Predrag Tajfl iz Narodnog fronta rekao je da je u 2018. godini u tom porodilištu bilo 7.404 porođaja i da je u novogodišnjoj noći prirodnim putem rođeno sedam beba.

Rođena su četiri dečaka i tri devojčice i majke i bebe su dobro.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Samo nek se rađaju. Mamama i bebama želimo zdravlje i sreću.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set