• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.01.2019

16:23

RADOJIČIĆ: Autentični festival, promovise kulturu Srbije i Beograda!

Beograd

RADOJIČIĆ: Autentični festival, promovise kulturu Srbije i Beograda!

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je Kustendrof autentični festival koji promoviše kulturu i stvaralački potencijal Srbije, kao i Beograda s obzirom na to da veliki broj umetnika iz naše prestonice učestvuje na njemu

Radojičić je istakao da se Kustendorf održava u predivnom ambijentu, u mnogo čemu jedinstvenom na Balkanu i da mu je čast što je sinoć prisustvao njegovom otvaranju, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik kaže i da je fasciniran načinom na koji je proslavljeni reditelj, stvaralac i autor Emir Kusturica organizovao festival, a na kojem su učešće uzeli neki od najtaletnovanijih ličnosti iz sveta filma u našoj zemlji, Evropi i u svetu, među kojima je i doajen našeg glumišta Slavko Štimac. 

- Emotivno sam vezan za Mećavnik, jer sam poreklom iz ovog kraja, tako da delim ponos meštana ovih planinskih predela, što je jedno selo na granici Zapadne Srbije sa Republikom Srpskom postalo centar filma i turizma o kojem se priča u svetu - rekao je Radojičić.

Gradonačelnik ističe da je ovaj festival sinergija mladosti i iskustva, jer na njemu učestvuju debitanti ali i već priznata imena u svetu filma. 

Tako je po njegovim rečima, za mlade ovo velika šansa da nauče i razmene iskustva sa svojim kolegama i budu prepoznati za buduća umetnička ostvarenja. 

Radojičić je istakao uverenje da će ovaj festival naići na veliki ođek među svim poslenicima i ljubiteljima filmske umetnosti, za šta najveće priznanje ima Emir Kusturica.

- Emir Kusturica je jedan od najvećih ambasadora naše zemlje, koji je uvek kroz svoja dela i svoje nastupe promovisao Srbiju. Njegova dela govore sama za sebe i spontano pronalaze put do srca gledalaca. Posebno mi je drago što je na Kustendorfu učešće uzelo dosta mladih umetnika iz sveta filma iz Beograda i iz drugih gradova Srbije kojima će ovo sigurno biti odskočna daska u karijeri - istakao je Radojičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Emir Kusturica je dosledan. Veruje u čoveka i stvaralaštvo. To promoviše na najlepši mogući način.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set