• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.01.2019

08:45

RADOJIČIĆ: Očekivalo se manje snega, svi svetski gradovi su usporeni kada su ovakve padavine

Beograd

RADOJIČIĆ: Očekivalo se manje snega, svi svetski gradovi su usporeni kada su ovakve padavine

Podeli vest

Jak sneg koji je sinoć počeo da pada u Beogradu, na kolovozima je formirao pokrivač od nekoliko centimetara, što otežava odvijanje saobraćaja i izaziva povremene zastoje na prometnim saobracajnicama

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kazao je za TV Prvu da je prognoza meteorologa bila nešto drugačija, odnosno da se očekivalo manje snega

- Po sadašnjoj prognozi sneg će padati i danas, i sutra, kao i u subotu i nedelju. Gradske službe su konstantno u četvrtom stepenu pripravnosti. Sve službe rade i prekovremeno i daju sve od sebe da se ublaže problemi. Svi svetski gradovi, kada su ovakve padavine, funkcionišu usporeno - kazao je gradonačelnik Beograda i apelovao na sugrađane da građani koriste druge načine transporta, ako mogu, kako bi se saobraćaj rasteretio.

"Neophodno je da svi učinimo nešto da do nedelje funkcionišemo što bolje", rekao je on.

Na pitanje da li od jutros ima problema u funkcionisanju gradskog prevoza, kaže da je bilo na liniji 57, u Ulici Kneza Višeslava, ali istiće da su nadležne ekipe odmah upućene u tu ulicu.

Ggradske službe su u četvrtom stepenu pripravnosti, što znači da glavni grad čisti 1.600 ljudi i oko 300 mašina.

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, a i trolejbuske i tramvajske linije ne saobracaju dobro.

- Dosta linija je skraćeno od jutros zbog snega. Linije 4, 20, 307 su skraćene sve do stare okretnice Vinča, od 4.30 časova skraćena je linija 304 i 305 do Bolečke farme, dok su od 5.50 časova skraćene liinije 65, 70, 77, 82 zastoj u ulici Nikole Dobrovića na Bežanijskoj kosi. Takođe, od 6 sati linija 3A je u zastoju u Gardijskoj, od 06.15 casova 65, 66 i 74 su u zastoju u ulici Veljka Dugoševica, od 6.10 linija 57 u Kneza Višeslava, od 06.30 je skraćena linija 303 do Zaklapace, od 06.35  linija 305 skracena do Bolecke farme i od 06.50 časova linija 302 skraćena do Grocke - rekli su u GSP-u.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bojan

pre 5 godina

To je visa sila.Strpljenje i saradnja gradjana sa sluzbama odrzavanaj ce ubrzati i poboljsati fukcionisanje.Padavinama nemoze niko upravljati.

Kole

pre 5 godina

Gradske sluzbe rade uzurbano i non stop ali se i mora razumeti da ne mogu istovremeno da pokriju ceo grad!

sasa

pre 5 godina

Beograd, a I ostali gradovi moraju biti spremni na ovakve I slicne vremenske nepogode.

Petar

pre 5 godina

Opet su meterolozi da li pogrešnu vremensku prognozu.

Aleksa

pre 5 godina

Ne znam zasto neki prave pitanje oko usporenog saobracaja, normalno je da ima problema kada pada sneg, ali cinjenica je da se cisti i da sluzbe rade svoj posao

Gospodja Ministarka

pre 5 godina

Sneg u celoj Srbiji neprestano pada, treba objasniti svima koji pljuju vlast zbog taze neociscenih puteva, da je nemoguce da se u jednom trenutku ociste sve ulice. Kod nas jos uvek vlada zakon fizike da u jednom vremenu mozemo biti samo na jednom mestu.

Miljana

pre 5 godina

Kad je vreme ovakvo, normalno je da imamo manje zastoje u saobracaju . Tako je svuda u svetu. Nadlezne sluzbe dobro rade svoj posao i nadam se da nece biti vecih problema na nasim ulicama.

ivan

pre 5 godina

svi svetski gradovi su usporeni kada su ovakve padavine

Aleksa

pre 5 godina

Secam se samo dok sam studirao od 2008. do 2012. da sam redovno po snegu isao peske do Farmaceutskog fakulteta, jer su se tramvaji kvarili u Vojvode Stepe, a autobus 33 se cekao po sat vremena.

Bojana

pre 5 godina

Pada sneg non stop, naravno da ne moze u momentu sve biti ocisceno.

iVA

pre 5 godina

U Americije haos kada pada sneg pa tamo ne kukaju vec uzmu lopatu u ruke i ciste ispred svojih dvorista.Kod nas u zgradi niko nece lopatu da uzme dvoriste da pocisti.Izgleda cekaju da licno Radojcic dodje i da im ocisti.

ena

pre 5 godina

Prave smak sveta od snega i otezanog saobracaja, normalno je da dodje do kolapsa dok ne prestane da pada, svi kukaju a niko iz Beograda da se odseli.

NB

pre 5 godina

Uopšte nije lako očistiti tako velik grad kao Beograd. Uvek se prave prioriteti, ulice sa najvećom frekfencijom saobraćaja. Ništa strašno i ništa što ne gledamo svuda po svetu.

miki

pre 5 godina

Naravno da je tako i svako imalo normalan razume to!!!

roki

pre 5 godina

I u najrazvijenijim zemljama sneg napravi probleme.

Aleksandar

pre 5 godina

Beogradske službe pripremljene su za nove padavine koje nas očekuju.

Janko

pre 5 godina

Nadležne službe dobro rade svoj posao, svaka im čast na tome.

Sandra

pre 5 godina

Bez obzira na ovakve vremenske uslove,Gradska Vlast,radi odgovorno svoj posao.Gradske Sluzbe,veruem da ce raditi vredno svoj posao,kako bi olaksala funkcionisanje saobracaja u nasim vecim gradovima,i olaksala gradjanima kretanje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set