• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.01.2019

12:19

RADOJIČIĆ: Grad će učiniti sve da poboljša uslove u školama

Beograd

RADOJIČIĆ: Grad će učiniti sve da poboljša uslove u školama

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da će grad učiniti sve da uslovi u kojima rade škole u Beogradu budu što bolji, a da je na nastavnicima i profesorima da učenicima pruže što bolje obrazovanje

Radojičić je u Trećoj beogradskoj gimnaziji bio domaćin školske slave Sveti Sava, a kazao je da su bitne osobine tog svetitelja mudrost i skromnost, za koje je ocenio da su vrline na koje bi svi trebalo da obraćamo pažnju. 

Sa pozicije gradonačelnika mogu da obećam da ćemo dati sve od sebe da uslovi u kojima radite budu što bolji, a na vama je da im vi pružite što bolje obrazovanje - rekao je Radojičić obraćajući se nastavnicima i poručio učenicima da niko ne može da im uzme mudrost, obrazovanje i svetosavsku skromnost za koju veruje da je najbitnija vrlina ma koliko se danas to zanemaruje.

Direktor Treće beogradske gimnazije Milenko Macura rekao je da je Sveti Sava bio veliki mirotvorac, koji je uveo pismenost, ali da se ona danas podiže na digitalni nivo.

Već 16 decenija nastavljamo delo, misiju i viziju Svetog Save. Mi negujemo prošlost i tradiciju svojih bivših profesora i učenika - rekao je Macura i dodao da je znanje danas glavno oružje kojim čovek može da se brani i osvaja.

U obredu svećenja kolača učestvovali su Radojičić, Macura, ali i ministarka pravde Nela Kuburović, predsednik Opštine Vračar Milan Nedeljković i predsednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog Savu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju.

Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovekovne književnosti, stoga je zaštitnik prosvetnih ustanova i današnji dan je i školska slava.

U beogradskoj opštini Vračar, na mestu gde se veruje da su po nalogu Sinan-paše spaljene njegove mošti 1594. godine, podignut je hram posvećen Svetom Savi u znak zahvalnosti za sve što je uradio za svoj narod i crkvu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set