• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs

01.02.2019

15:29 >> 17:35

AKO VAŠ PAS KAKI GDE NE TREBA, NAĆI ĆE GA PREKO DNK! Stižu rigorozne kazne za vlasnike četvoronožnih ljubimaca u Beogradu!

Beograd

AKO VAŠ PAS KAKI GDE NE TREBA, NAĆI ĆE GA PREKO DNK! Stižu rigorozne kazne za vlasnike četvoronožnih ljubimaca u Beogradu!

Podeli vest

U gradu se najveći broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi računa o svojim ljubimcima. Postoje, međutim, i neodgovorni vlasnici, objasnio je Vesić

Zbog neodgovornih vlasnika kućnih ljubimaca biće uvedeno njihovo obavezno čipovanje i uzimanje DNK, na osnovu čega će se utvrđivati krivica i određivati kazna, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, govoreći o problemu fekalnog otpada kućnih ljubimaca po ulicama.

On je rekao i da će kazne za vlasnike ubuduće biti daleko veće nego danas.

- U gradu se najveći broj vlasnika ljubimaca ponaša odgovorno i vodi računa o svojim ljubimcima. Postoje, međutim, i neodgovorni vlasnici - objasnio je Vesić i zaključio da će se rigorozno sankcionisati svi oni koji svoje ljubimce vode bez povoca i puštaju u gradske parkove, iako su za njih otvoreni posebni parkovi za ljubimce.

Iako ova ideja deluje pomalo naučno-fantastična, ona je već primenjena u većini država SAD, Kanadi, Izraelu, Singapuru, Italiji, a projekat uvođenja pseće baze DNK već godinama se priprema i u Zagrebu.

Zamenik gradonačelnika je najavio i izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce, za koje će na jesen biti raspisan tender.

- Iz budžeta Grada Beograda za ovaj projekat izdvojen je 101 milion dinara posredstvom Direkcije za građevinsko zemljište, a nalaziće se u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put. Radovi će trajati od rane jeseni pa do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce - rekao je Vesić i dodao da je svestan problema koji vlasnici imaju ukoliko im ugine kućni ljubimac.

DA I ONI POČIVAJU U MIRU: Beograd uskoro dobija groblje kućnih ljubimaca, a evo i gde!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Voja

pre 5 godina

Ne znam ko je veca budala... vi sto pisete vesti za budale ili oni koji poveruju u ovo. DNK analiza se ceka nedeljama za ljude,a sad ce da je kao rade i za pse.. i to ce da skupljaju izmet po ulici i da rade analize... idiotska vest.

Miki

pre 5 godina

Moraju ovi stranacki zaposleni nekako da zarade platu. Od koga ce nego od naroda po dzepu.

Raske

pre 5 godina

Imam grip, zakazano mi kod državnog lekara u četvrtak. Obratiću od sad pažnju gde mi pas kaki.

deda Raša

pre 5 godina

E, ako pas kaki, ne morate i vi. A svaka gripa prodje za 7 dana i tu ima kraja, psi i romi su povlasceni u ovoj drzavi, ali mnogo dugo traje!!!!!

Smrad

pre 5 godina

Ko će da plati za lutalice. Gradonačelnik ili zamenik ?

bogoljub

pre 5 godina

Pobogu, gde je ovaj Vesić umislio da živi? Pa pola "Beogradžana", koristi septičke jame, bože bože.....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set