• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: thguardian.com

05.02.2019

10:12 >> 18:55

GARDIJAN NAHVALIO SRPSKU PRESTONICU: BEOGRAD je jedan od 5 gradova koje MORATE POSETITI OVOG PROLEĆA!

Beograd

GARDIJAN NAHVALIO SRPSKU PRESTONICU: BEOGRAD je jedan od 5 gradova koje MORATE POSETITI OVOG PROLEĆA!

Podeli vest

Beograd je jedan od gradova koje čuveni Gardijan preporučuje za "prolećno putovanje"

Srpska prestonica našla se na ovoj turističkoj mapi zahvaljujući brojnim festivalima zbog kojih grad oživi, oboji se muzikom, vaskrišnjim svetkovinama i ljudima iz celog sveta koji vole aktivan odmor i dobru hranu.
 
Evo kako je Gardijan opisao glavni grad Srbije:

Čim Beograd otrese sneg, baštenski stolovi će ponovo kolonizovati gradske trotoare. Nije kao da se srpska prestonica tek probudila iz zimskog sna, ali proleće u ovaj grad donosi svežinu, u kojoj vredi uživati, pre nego što stignu letnje vrućine. Tu svežinu naročito osetite na Kalemegdanu, ogromnom parku sa tvrđavom koja grli ušće Save u Dunav. Malo niže prostiru se divlje staze kraj vode, na kojima bicikle mogu da se voze sve do atraktivnog predgrađa Zemuna. Pratite Savu sve do rečnog ostrva Ade Ciganlije, koja je cele godine otvorena za šetnju, biciklizam, a u maju je voda dovoljno topla čak i za brčkanje.

Foto: printskrin/theguardian.com

Iako u Beogradu teško da prođe mesec bez festivala, u proleće se oni zaređaju. "Beogradski festival igre" privlači plesne grupe iz celog sveta. Klasična gitara dobija svojih pet minuta tokom "Gitar art festa" od 12 do 17. marta, a od 26. do 28. aprila možete uživati i u pravoslavnim vaskrišnjim svečanostima. Iako je čuvena zgrada u Savamali zatvorena, "Mikser festival" će se svejedno održati od 24. do 26. maja.

Sa konačnim otvaranjem Narodnog muzeja i Muzeja moderne umetnosti, Beograd ponovo ima veoma ozbiljnu kulturnu ponudu, uz svoj dinamičan izbor restorana. Ako se uputite ka Dorćolu, u jednom kafiću sa psihodeličnom baštom naći ćete povoljne koktele, pre nego što u obližnjim lokalima dobijete priliku da uživate u balkansko-mediteranskoj kuhinji.

Osim Beograda, Gardijan je svojim čitaocima ponudio Sevilju, Trst, Monpelje i Berlin.

GARDIJAN SMESTIO SRBIJU NA 16. MESTO! "Orlovi" napredovali na rang listi ekipa koje učestvuju na Mundijalu!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stojan

pre 5 godina

Jeza me hvata kad oni nesto pozitivno govore o Srbiji. Uvek nesto veoma podlo lezi iza toga.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set